FUNKCIONIRANJE IZMEĐU ZDRAVLJA I BOLESTI Prikaži uvećano

FUNKCIONIRANJE IZMEĐU ZDRAVLJA I BOLESTI

Slađana Štrkalj-Ivezić

HPD ''Vrapče''

9789537959494

Novi proizvod

... Knjiga je u skladu sa suvremenim zahtjevima psihijatrijske struke prema kojima su ciljevi liječenja i procjena ishoda liječenja kvaliteta života, kognitivno i socijalno funkcioniranje i oporavak...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

35,00 KM .

Podaci

Autor Slađana Štrkalj-Ivezić
Izdavač HPD ''Vrapče''
Godina 2016
Uvez meki
Broj stranica 200
Format 17.0 × 24.0 cm
ISBN 978-953-7959-49-4
Jezik Hrvatski

Više informacija

Ovo je knjiga o procjeni funkcioniranja osoba s dijagnozom psihičkog poremećaja. Oštećenja funkcioniranja utječu na težinu poremećaja, potrebu za hospitalizacijom, rehabilitacijom, potporom, specifičnim terapijskim postupcima, sposobnost rada, socijalnog uključivanja i različita prava koja proizlaze iz onesposobljenosti stoga je važno imati dobar instrument procjene funkcioniranja. Upitnik za procjenu funkcioniranja objavljen u ovoj knjizi je integracija područja funkcioniranja navedenih u Međunarodnoj klasifikaciji funkcioniranja, osposobljenosti i zdravlja (MKF), WHODAS i WHODAS 2.0 prilagođenih za primjenu kod osoba s dijagnozom psihičkog poremećaja. Sada psihijatri i drugi stručnjaci koji rade u području mentalnog zdravlja imaju mogućnost korištenja instrumenta za procjenu funkcioniranja koji može pomoći u kvalitetnoj procjeni za potrebe liječenja i vještačenja. Knjiga je priručnik za vještačenje jedinstvenog tijela vještačenja.

(izv. prof. dr. sc. Lana Mužinić, dr. med. specijalistica psihijatrije)

Knjiga je cjelovit obuhvat znanja i vještina potrebnih za vještačenje oboljelih od mentalnih poremećaja, daje konkretne smjernice i instrumente za procjenu psihičkog stanja i funkcioniranja uz velik broj primjera iz prakse što je posebno dragocjeno i pridonosi kvaliteti ove knjige.

(red. prof. dr. sc. Jadranka Mustajbegović, dr. med., specijalistica medicine rada)

Ovo je prva knjiga u hrvatskoj psihijatriji koja se sustavno bavi područjem procjene funkcioniranja i odnosom između funkcioniranja i simptoma bolesti, iznosi precizne kliničke smjernice za procjenu područja funkcioniranja i područja oštećenja psihičkih funkcija. Knjiga je u skladu sa suvremenim zahtjevima psihijatrijske struke prema kojima su ciljevi liječenja i procjena ishoda liječenja kvaliteta života, kognitivno i socijalno funkcioniranje i oporavak. Knjiga je odličan i dobrodošao vodič za pisanje nalaza psihijatara za ekspertna mišljenja za potrebe vještačenja i za izradu plana liječenja za potrebe rehabilitacije oboljelih od psihičkih poremećaja.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: