KVALITETNA ŠKOLA - ŠKOLA BEZ PRISILE Prikaži uvećano

KVALITETNA ŠKOLA - ŠKOLA BEZ PRISILE

Dr. William Glasser

EDUCA d.o.o.

9789536101603

Novi proizvod

Knjiga Kvalitetna škola: škola bez prisile temeljni je tekst o pedagoškom pokretu poznatom pod nazivom "kvalitetna škola". U njoj autor dr. VVilliam Glasser uvodi čitatelja u teorijske osnove kvalitetne škole te opisuje put stvaranja u praksi škole koja se može nazvati kvalitetnom školom.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

43,60 KM .

Podaci

Autor Dr. William Glasser
Izdavač EDUCA d.o.o.
Godina 2005
Uvez meki
Broj stranica 147
ISBN 953610160-2
Jezik Hrvatski

Više informacija

Knjiga Kvalitetna škola: škola bez prisile temeljni je tekst o pedagoškom pokretu poznatom pod nazivom "kvalitetna škola". U njoj autor dr. VVilliam Glasser uvodi čitatelja u teorijske osnove kvalitetne škole te opisuje put stvaranja u praksi škole koja se može nazvati kvalitetnom školom. U kvalitetnoj školi svi nastavnici i svi učenici mogu zadovoljiti svoje temeljne potrebe, a to je uvjet koji svakom učeniku osigurava kvalitetan rad i uspjeh u školovanju.
Najnovije izdanje knjige Kvalitetna škola: škola bez prisile sadrži izmjene koje je autor unio nakon stoje ključni termin "teorija kontrole" zamijenio terminom "teorija izbora". Danas u Hrvatskoj preko stotinu osnovnih i srednjih škola i dječjih vrtića primjenjuje u svom radu načela teorije izbora.
Knjiga Kvalitetna škola: škola bez prisile namijenjena je svima onima koji se žele upoznati s teorijskim osnovama i izgradnjom kvalitetne škole. Riječ "škola" u sintagmi "kvalitetna škola" odnosi se na sve oblike institucionalnog i izvaninstitucionalnog organiziranja odgojno-obrazovnog rada.
Dr. VVilliam Glasser, američki psihijatar, utemeljitelj je pokreta "kvalitetnih škola". Autor je nekoliko knjiga o kvalitetnoj školi, primjerice, Nastavnik u kvalitetnoj školi i Teorija izbora u
razredu.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: