OSLOBODITE SE STIDA KOJI VAS SPUTAVA Prikaži uvećano

OSLOBODITE SE STIDA KOJI VAS SPUTAVA

John Bradshow

Naklada Barka

9789536295067

Novi proizvod

Oslobodite se stida koji vas sputava

Budući da mu korijeni sežu u predverbalno razdoblje našeg života, stid je teško definirati. To je zdrava ljudska snaga koja može postati istinska bolest duše. Postoje dva oblika stida: zdravi stid i toksični stid, koji uništava život...

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

59,00 KM .

Podaci

Autor John Bradshow
Izdavač Naklada Barka
Godina 1997
Uvez tvrdi
Broj stranica 370
ISBN 953-6295-06-7
Jezik Hrvatski

Više informacija

Oslobodite se stida koji vas sputava

Budući da mu korijeni sežu u predverbalno razdoblje našeg života, stid je teško definirati. To je zdrava ljudska snaga koja može postati istinska bolest duše. Postoje dva oblika stida: zdravi stid i toksični stid, koji uništava život.

Zdravi nas stid drži čvrsto na zemlji. To je emocionalna energija koja nas upozorava da nismo Bog. Da smo griješili i da ćemo opet griješiti, da trebamo pomoć.

Toksični stid toliko razara djelovanje našeg autentičnog ja da se i kroz oblike prikrivanja lažnog ja probijaju jasni sindromi stida. Toksični stid postaje srž neuroza, poremećaja ličnosti, političkog nasilja, ratova i kriminala.

Rad na pretvaranju toksičnog stida u zdravi stid vodi neposredno u duhovnost. Zdravi nam stid govori da smo ograničeni; treba nam pomoć, nismo Bog. Ima netko ili nešto veće od nas. Zdravi je stid izvor duhovnosti.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: