PLEDOAJE ZA INTERKULTURALNI ODGOJ I OBRAZOVANJE Prikaži uvećano

PLEDOAJE ZA INTERKULTURALNI ODGOJ I OBRAZOVANJE

Antionio Perotti

EDUCA d.o.o.

9789536101122

Novi proizvod

Vijeće Europe osnovano je 1949. godine s namjerom da se postigne veće jedinstvo između europskih parlamentarnih demokracija. To je najstarija europska politička ustanova koja ima 32 članice,1 uključujući 12 zemalja-članica Europske unije. 

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

27,70 KM .

Podaci

Autor Antionio Perotti
Izdavač Educa
Godina 1995
Uvez meki
Broj stranica 132
Format 14x21 cm
ISBN 9789536101122
Jezik Hrvatski

Više informacija

Vijeće Europe osnovano je 1949. godine s namjerom da se postigne veće jedinstvo između europskih parlamentarnih demokracija. To je najstarija europska politička ustanova koja ima 32 članice,1 uključujući 12 zemalja-članica Europske unije. (Od 1. siječnja 1995. Europska unija ima 15 članica, napomena urednika.) To je najveća međuvladina i međuparlamentarna skupina u Europi, a sjedište joj je u francuskom gradu Strasbourgu.
Vijeće Europe ne bavi se jedino pitanjima nacionalne obrane. Njegov rad obuhvaća područja razvitka demokracije, ljudskih prava i temeljnih sloboda, zatim medije i komunikacije, društvena i gospodarska pitanja, prosvjetu, kulturu, kulturno naslijeđe i sport, mladež, zdravstvo, okoliš i regionalno planiranje, lokalnu demokraciju te pravnu suradnju.
Europskoj kulturnoj konvenciji može se pristupiti još od 1954. godine. Međunarodna konvencija dostupna je i onim europskim zemljama koje nisu članice Vijeća Europe. To im omogućuje da sudjeluju u programima Vijeća Europe o obrazovanju, kulturi, sportu i mladeži. Dosad je 42 države pristupilo Europskoj kulturnoj konvenciji: sve članice Vijeća Europe plus Albanija, Bjelorusija, Hrvatska, Latvija, Moldova, Monako, Rusija, Ukrajina i Vatikan.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: