NAĆI S I OSTATI ZAJEDNO Prikaži uvećano

NAĆI SE I OSTATI ZAJEDNO

William Glasser, Carleen Glasser

Alinea d.o.o.

9789531800945

Novi proizvod

Autor teorije izbora i realitetne terapije, sa svojom suprugom i suradnicom Carleen, napisao je knjigu o bračnim odnosima u kojoj postavlja pitanje: zašto se odnosi u braku kvare sve do neprijateljstva?

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

20,30 KM .

Podaci

Autor William Glasser, Carleen Glasser
Izdavač Alinea d.o.o.
Godina 2007
Uvez meki
Broj stranica 136
Format 14.0 x 20.0 cm
ISBN 9789531800945
Jezik Hrvatski

Više informacija

Autor teorije izbora i realitetne terapije, sa svojom suprugom i suradnicom Carleen, napisao je knjigu o bračnim odnosima u kojoj postavlja pitanje: zašto se odnosi u braku kvare sve do neprijateljstva? Analizirajući te odnose na autentičnim primjerima, autori govore o nevjeri u braku, o seksu, o različitim potrebama bračnih partnera, o ubojitim navikama izvanjske kontrole: kritiziranju, okrivljavanju, žaljenju, prigovaranju, prijetnjama, kažnjavanju, potkupljivanju da bi se zadobila kontrola nad drugom osobom.

IZ POGOVORA

Parovi koje sam zamolio da mi napišu što sve čine a što pridonosi da njihov brak bude sretan naglasili su važnost prijateljstva - oni su se u braku trudili ostati dobri prijatelji. Nisu dopuštali da nerazumijevanje pusti korijen i postane problem: oni su razgovarali i slušali jedan drugoga čak i kada su bili ljutiti. Neki, ali ne svi, spomenuli su seks. Oni koji su to učinili rekli su da i dalje pokazuju spremnost da uče i slušaju te da pokušavaju biti kreativni u krevetu, no prijateljstvo je ono što je održavalo seks dobrim. Ti su parovi potvrđivali glavnu poruku ove knjige: Odnosite se prema svom partneru onako kako se odnosite prema svom najboljem prijatelju!

30 drugih knjiga iz iste kategorije: