PREMA SUVREMENOM DJEČJEM VRTIĆU Pedagoška kretanja i promjene u sustavu ranog i predškolskog odgoja u Hrvatskoj Prikaži uvećano

PREMA SUVREMENOM DJEČJEM VRTIĆU Pedagoška kretanja i promjene u sustavu ranog i predškolskog odgoja u Hrvatskoj

Branimir Mendeš

Hrvatska sveučilišna naklada

9789531694346

Novi proizvod

Prema suvremenom dječjem vrtiću izborom naslovne teme te zanimljivošću sadržaja i originalnim slikovnim prilozima ostvarilo je svoj cilj, a to je rasvijetliti put razvoja od odgoja u obitelji prema odgoju u institucijskom kontekstu,...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

73,30 KM .

Podaci

Autor Branimir Mendeš
Izdavač Hrvatska sveučilišna naklada
Godina 2020
Uvez meki
Broj stranica 503
Format 17x24
ISBN 9789531694346
Jezik Hrvatski

Više informacija

(...) Djelo pod naslovom Prema suvremenom dječjem vrtiću izborom naslovne teme te zanimljivošću sadržaja i originalnim slikovnim prilozima ostvarilo je svoj cilj, a to je rasvijetliti put razvoja od odgoja u obitelji prema odgoju u institucijskom kontekstu, daje prikaz relevantnih pedagoških ideja i teoretičara, predstavlja koncepcije ranog i predškolskog odgoja te problematizira o temeljnim značajkama institucijskog ranog i predškolskog odgoja. 

(...) Ova znanstvena monografija jedinstvena je po tematici, povijesnom pristupu i sustavnoj analizi prikupljene građe. Autor prepoznaje značajnost djetinjstva kao socijalne konstrukcije u kojoj su obitelj i odgojno-obrazovne ustanove prvi i, moguće, najznačajniji čimbenici odgojnog utjecaja na razvoj pojedinca. (...)

Znanstvena monografija objedinjuje povijesni pregled razvoja pedagogijskih ideja i prakse te predstavlja rad kakav do sada nije publiciran. Povijesni razvoj institucijskog ranog i predškolskog odgoja do sada je bio nedostatno i parcijalno istražen. Zadivljuje zato upornost autora sakupiti, analizirati i objediniti opsežnu arhivsku građu u jedinstvenu znanstvenu monografiju koja zavrjeđuje publiciranje.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: