HRVATSKA ŠKOLSKA GRAMATIKA Prikaži uvećano

HRVATSKA ŠKOLSKA GRAMATIKA

Institut za hrvatski jezik

9789537967826

Novi proizvod

Školska gramatika priručnik je namijenjen u prvome redu učenicima osnovne i srednje škole, ali će biti koristan i svima koji se služe hrvatskim standardnim jezikom kao kratak podsjetnik na njegova osnovna gramatička pravila. 

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

30,80 KM .

Podaci

Autor Lana Hudeček, Milica Mihaljević
Izdavač INSTITUT ZA HRVATSKI JEZIK I JEZIKOSLOVLJE
Godina 2019
Uvez meki
Broj stranica 268
Format 20,5X16,5 cm
ISBN 9789537967826
Jezik Hrvatski

Više informacija

Školska gramatika priručnik je namijenjen u prvome redu učenicima osnovne i srednje škole, ali će biti koristan i svima koji se služe hrvatskim standardnim jezikom kao kratak podsjetnik na njegova osnovna gramatička pravila. U njemu se usustavljuju gramatički sadržaji obuhvaćeni u nastavnome predmetu Hrvatski jezik od 1. do 8. razreda osnovne škole prema Nastavnome planu i programu za osnovnu školu te od 1. do. 4. razreda gimnazije prema Nastavnome programu za gimnazije. Nastanak ove Gramatike motiviran je praktičnom potrebom da se učenicima, učiteljima i nastavnicima da jasan, kratak i jednostavan pregled osnovnih jezičnih znanja.

Školska gramatika slijedi sva preporučena rješenja Hrvatskoga pravopisa Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje te jezične savjete iz knjige 555 jezičnih savjeta.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: