U POTRAZI ZA SAVRŠENIM JEZIKOM Prikaži uvećano

U POTRAZI ZA SAVRŠENIM JEZIKOM

Umberto Eco

HENA COM d.o.o

9789536510839

Novi proizvod

Knjiga "U potrazi za savršenim jezikom", Umberta Eca prvotno je objavljena u biblioteci "Stvarati Europu", koja s Jacquesom Le Goffom na čelu okuplja čak pet izdavača različitih jezika i nacionalnosti usredotočenih na promišljanje skupnoga identiteta Europe.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

58,20 KM .

Podaci

Autor Umberto Eco
Izdavač HENA COM d.o.o.
Godina 2004
Uvez tvrdi
Broj stranica 346
Format 17.5 x 24.5 cm
ISBN 9789536510839
Jezik Hrvatski

Više informacija

U istim onim stoljećima kada u krizu dolazi jezično i političko jedinstvo rimskoga svijeta i počinju odzvanjati oni jezici koje Europa i danas govori, europska kultura iznova promišlja biblijsku epizodu o zbrci jezika nastojeći rekuperirati Adamov Jezik ili ga rekonstruirati kao Savršeni Jezik.
Tome su se snu posvetile neke od najznačajnijih ličnosti europske kulture i, unatoč tome što se njihove utopije nisu ostvarile, svaka je od njih proizvela kolateralne efekte: ako prirodni svijet danas upoznajemo preko strogih klasifikacija, ako izmišljamo jezike za strojeve, ako smo u stanju izvoditi logičke račune, ako se upuštamo u eksperimente mehaničkog prevođenja, to je zato što smo u izvjesnoj mjeri dužnici tih mnogostranih pokušaja pronalaženja Adamova Jezika.

U potrazi za savršenim jezikom Umberta Eca prvotno je objavljena u biblioteci Stvarati Europu, koja, pod uredničkom palicom Jacquesa Le Goffa, okuplja čak pet izdavača različitih jezika i nacionalnosti usredotočenih na promišljanje skupnoga identiteta Europe kroz peripetije njezine povijesti i pluralitet njezinih komponenti. Interpretacijskom suverenošću, znanstvenom akribičnošću i oštroumnošću Ecova pristupa, ona predstavlja izniman doprinos rekonstrukciji jedne od najvažnijih tema europske kulturne povijesti.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: