Sto godina samoće Prikaži uvećano

STO GODINA SAMOĆE

Gabriel García Márquez

VBZ

9789533049113

Novi proizvod

Ovaj roman Gabriel G. Marquez pisao je gotovo pune dvije godine ne obazirući se ni na koga, a ponajmanje, čini se, na vlastitu obitelj. Roman je objavljen 1967. god. I odmah doživio senzacionalan uspjeh i kod publike i kod kritike - prva naklada je iščezla s knjižarslih polica u samo nekoliko dana...


Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

28,80 KM .

Podaci

Autor Gabriel García Márquez
Izdavač VBZ
Godina 2017
Uvez meki
Broj stranica 380
ISBN 9789533049113
Jezik Hrvatski

Više informacija

Pred švedskim akademicima koji su mu uručili Nobelovu nagradu za književnost, Gabriel García Márquez, u lanenom odijelu, sa žutom ružom u zapučku, prisjetio se onog davnog poslijepodneva kad je rukopis ''Sto godina samoće'' iz lokalnog poštanskog ureda bio poslan nakladniku.

Taj je roman pisao dvije godine ne obazirući se ni na koga, a ponajmanje, čini se, na vlastitu obitelj. Roman je objavljen 1967. godine i odmah je doživio senzacionalan uspjeh i kod publike i kod kritike – prva je naklada iščezla s knjižarskih polica u samo nekoliko dana. Roman Sto godina samoće bio je uostalom i glavni razlog zašto je García Márquez 1982. dobio nagradu Švedske akademije za književnost. Mnogo godina nakon izlaska, romanu Sto godina samoće „prišivena“ je oznaka magijskog realizma, iako je u Latinskoj Americi čitan kao najobičniji realistički roman koji na veličanstven način govori o njima samima, o njihovim obiteljima, ratovima, suzama, mukama i ljubavima. „Mislim da je ta čudovišna stvarnost zaslužila Nobelovu nagradu“ – rekao je sam García Márquez na svečanoj dodjeli. Pola stoljeća nakon prvog izdanja, hrvatski čitatelj ima sjajnu priliku da čitajući novo izdanje romana Sto godina samoće – u izvrsnom prijevodu Nine Lanović – provjeri koliko je García Márquez imao pravo.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: