ZAŠTO SAM VAM LAGALA Prikaži uvećano

ZAŠTO SAM VAM LAGALA

Julijana Matanović

Mozaik knjiga

9789531425032

Novi proizvod

16. izdanje knjige ZAŠTO SAM VAM LAGALA, jednog od najpopularnijih naslova Julijane Matanović.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

15,90 KM .

Podaci

Autor Julijana Matanović
Izdavač Mozaik knjiga
Godina 2021
Uvez meki
Broj stranica 182
Format 14x20 cm
ISBN 9789531425032
Jezik Hrvatski

Više informacija

Priče o cipelama i lusterima, očevima i skrbnicima, vlakovima i knjigama, strahovima i sanjarenjima, kućama i domovima – godinama intrigiraju književne teoretičare i zadobivaju ljubav šireg čitateljstva. Dok prvi pokušavaju odgovoriti na pitanja vezana uz model autobiografije u kojem autorica izmišlja događaje, ali pri tome se ne odriče imena stvarnih osoba, drugi se uopće ne zamaraju što je u knjizi istina, a što laž. Oni znaju da su se sve priče ionako nekada nekome dogodile. Autorica snagom svoje uvjerljivosti briše granice između zbilje i fikcije.

Premda nije na popisu službene lektire, knjiga Zašto sam vam lagala je do sada, 22 godine od objavljivanja, prodana u 56 000 primjeraka i predstavlja rijedak nakladnički uspjeh! Na putu prema svojoj književnoj zrelosti dobro poznat naslov dočekuju novi, uvijek jednako zainteresirani i oduševljeni, čitatelji.

Julijana Matanović je suvremena hrvatska književnica i književna znanstvenica. Uz brojne stručne knjige objavila je zbirke priča Zašto sam vam lagala (Nagrada Josip i Ivan Kozarac), Kao da smo otac i kći, Laura nije samo anegdota, Knjiga od žena, muškaraca, gradova i rastanaka (Nagrada Kiklop), Božićna potraga, Samo majka i kći te dva romana: Bilješka o piscu i Tko se boji lika još. S Ankom Dorić napisala je knjigu za mlade One misle da smo male nagrađenu nagradama Anto Gardaš, Mali princ i Kiklop. Za mlade je napisala još dvije knjige Rečeno – učinjeno i Vezanje tenisica s jednom nepoznanicom. U zbirci Cic i svila u izboru autorice objavljene su njezine najbolje priče.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: