KRONIKE IZ NARNIJE - Komplet od 7 knjiga

C. S. Lewis

Golden marketing

Novi proizvod

“Kronike iz Narnije”, sjevernoirskog pisca C.S. Lewisa, jedan je od najpoznatijih serijala dječjih knjiga u svijetu. Prodane su u preko 95 milijuna primjeraka, a prevedene na preko 40 jezika. Serijal se sastoji od sedam knjiga:

  1. Lav, vještica i ormar,
  2. Kraljević Kaspijan,
  3. Plovidba borda Zorogaza,
  4. Čarobnjakov nećak
  5. Srebrni stolac
  6. Konj i njegov dječak i
  7. Posljednja bitka 

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

200,00 KM .

Podaci

Autor C. S. Lewis
Izdavač Golden marketing
Godina 2002
Uvez tvrdi
Format 21.0 x 14.0 cm
Jezik Hrvatski

Više informacija

“Kronike iz Narnije”, sjevernoirskog pisca C.S. Lewisa, jedan je od najpoznatijih serijala dječjih knjiga u svijetu. Prodane su u preko 95 milijuna primjeraka, a prevedene na preko 40 jezika. Serijal se dijeli na sedam knjiga, među kojima su najpoznatije “Lav, vještica i ormar”, zatim “Kraljević Kaspijan” i “Plovidba borda Zorogaza”. Ove tri knjige imaju i svoje televizijske i filmske adaptacije, zbog čega su u današnje vrijeme postale još popularnije.

Prva izdana knjiga serijala je “Lav, vještica i ormar”, objavljena 1950. godine, ali autor je napomenuo da se knjige ne bi trebale čitati redoslijedom kojim su objavljene, već kronološki, po radnji koju predstavljaju te je sam preporučio redoslijed čitanja. Tako se preporučuje da se prvo čita knjiga “Čarobnjakov nećak”, izdana 1955. godine. Ta knjiga govori o stvaranju Narnije, koju je lik lava Aslana dozvao u život, a daljnja radnja odvija se za vrijeme prve narnijske godine. Nakon te knjige preporučuje se čitati knjiga “Lav, vještica u ormar”, u kojoj se radnja odvija 1000. narnijske godine. Priča govori o dva brata i dvije sestre koji su igrom slučaja završili u Narniji i oslobodili je od vječne zime, koju je na nju bacila zla Bijela Vještica. To su uspjeli uz pomoć slavnog Aslana, koji je u ovom djelu serijala i umro, ali, vrlo simbolički, i uskrsnuo, te kao duh pomagao glavnim junacima i u ostalim knjigama.
Sljedeća preporučena knjiga je “Konj i njegov dječak”, izdana 1954. godine, a zatim “Kraljević Kaspijan”, knjiga izdana 1951. godine. U njoj još jednom susrećemo glavne likove iz prethodnih knjiga, ali već u sljedećoj preporučenoj knjizi, “Plovidba broda Zorogaza”, izdanoj, 1952. godine, samo oni najmlađi iz prve knjige, po posljednji se put pojavljuju u ovoj. Ipak, novi ljudski likovi nastavljaju svoje avanture i u ostalim knjigama. Ostale knjige Kronika iz Narnije su “Srebrni stolac”, izdan 1953. godine i “Posljednja bitka”, izdana 1956. godine.

Poruka ovih knjiga je svjetska, svevremenska i izrazito zanimljivo predočena. Avanture koje prolaze djeca u Narniji vrhunac su mašte, izrazito dobro predočene, uzbudljive i poučne. “Kronike iz Narnije” zato ne osvajaju samo djecu, već ljude svih dobnih skupina. C.S. Lewis je njima dokazao da je uz Tolkiena, koji mu je bio veliki prijatelj, vlada fantasy- žanrom, stvorivši od sebe i svojih književnih djela ikonu popularne kulture, zauvijek zauzevši književnih vrh dječje i omladinske literature. Zato ove romane preporučujemo svima, jer ostaju nezaboravan dio djetinjstva.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: