TRAGOM RODA MOGA Prikaži uvećano

TRAGOM RODA MOGA

Stanislav Vukorep

Muzej i galerija Neum

9789958190544

Novi proizvod

Nova knjiga Stanislava Vukorepa, čapljinskog spisatelja i publiciste, „Tragom roda moga“ – pet stoljeća Stojanovića, Vukorepa

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

60,00 KM .

Podaci

Autor Stanislav Vukorep
Izdavač Muzej i galerija Neum
Godina 2020
Uvez meki
Broj stranica 432
ISBN 9789958190544
Jezik Hrvatski

Više informacija

Nova knjiga Stanislava Vukorepa, čapljinskog spisatelja i publiciste, „Tragom roda moga“ – pet stoljeća Stojanovića, Vukorepa

Ovoga puta ovaj marni istraživač Hercegovine, obradio je korijene roda Vukorepa, odnosno Stojanovića, Stojana, Vukorepića, kako su se u prošlosti zvali odnosno, kako se pojedine grane ovoga roda danas zovu.

Knjiga je otiskana na kvalitetom papiru s fotografijama u boji. Na naslovnici je kuća na Trebinji iz koje su u svijet krenuli Stojanovići – Vukorepi. Bez pretjerivanja da je knjigu radio neki institut ne bi je se postidio.

Rukopis Tragom roda moga: pet stoljeća Stojanovića- Vukorepa primjer je izvrsnog genealoškog istraživanja pojedinog roda. Na početku je autor iznio spoznaje o najstarijim upisima Stojanovića, kako su se prvotno prezivali, zabilježene u crkvenim maticama, a nakon toga nastavio nizati Stojanoviće, kasnije Vukorepe, sve do dana današenjega. 

Raščlanio je autor Stojanoviće i Vukorepe po svim mogućim strukturama i analizama, prebrojio i pobrojio mjesta gdje su živjeli i gdje žive, donio njihove migracije i selidbe.

Minuciozno je analizirao nova prezimena koja su nastala od Stojanovića ili Vukorepa te na kraju donio velik broj zanimljivih zgoda i nezgoda iz života starijih Vukorepa.

Posebno su vrijedne brojne fotografije koje su oživjele mnoge Vukorepe, a koje je autor brižno skupljao i njima znatno obogatio ovo istraživanje. 

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: