DJECA, RODITELJI I ODGOJ- Kako razumijeti i odgajati djecu Prikaži uvećano

DJECA, RODITELJI I ODGOJ- Kako razumijeti i odgajati djecu

Claudia Boschitz

Naklada Fran

9789536750702

Novi proizvod

 Leksikon za roditelje želi pomoći roditeljima da se katkad sjete onoga što često zaboravljaju u svojoj svakodnevici: roditelji imaju najteži zadatak života, ali i - najljepši.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

68,50 KM .

Podaci

Autor Claudia Boschitz
Izdavač Naklada Fran
Godina 2004
Uvez tvrdi
Broj stranica 365
Format 24x15 cm
ISBN 9789536750702
Jezik Hrvatski

Više informacija

"Najdraži oče", tako je 1919. Franz Kafka započeo Pismo ocu. "Nedavno si me pitao zašto tvrdim da si mi ti usadio strah." Rasprava s ocem koja je zatim uslijedila ujedno je i upečatljiv i tragičan primjer povezanosti roditelja i djece. Poznati tekst pokazuje odanu ljubav i veliko strahopoštovanje dvaju polova. Roditeljstvo nije lagan pothvat ni hobi, a niti stil života. Činjenica da smo sami nekoć bili djeca ne podrazumijeva da ćemo biti i dobri roditelji puni razumijevanja. Razumijevanje se ne temelji samo na intuiciji i osjećajnosti, već i na refleksiji, a refleksija pretpostavlja informiranost i znanje.
Svakodnevica s djecom donosi sa sobom uvijek nova medicinska, pedagoška i pravna pitanja. No, nažalost, još i veći broj odgovora, od kojih je samo nekolicina valjana za nekoliko generacija. Spoznaje iz humanističkih znanosti prebrzo se umnažaju, a prebrzo se mijenjaju i društveni uvjeti na koje moraju reagirati obrazovni sustav i pravosuđe.
Leksikon za roditelje obuhvatio je to znanje kompetentno, pouzdano i objektivno. Nadamo se kako će svojim čitateljima pomoći da budu dobro informirani u nesigurnim ili konfliktnim situacijama, te da mogu donijeti dobro promišljene odluke pune razumijevanja. U Pismu ocu danas strah ne bi trebao imati mučnu ulogu kao kod Franza Kafke. Leksikon za roditelje želi pomoći roditeljima da se katkad sjete onoga što često zaboravljaju u svojoj svakodnevici: roditelji imaju najteži zadatak života, ali i - najljepši.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: