DJECA OTKRIVAJU TAJNE SVIJETA Prikaži uvećano

DJECA OTKRIVAJU TAJNE SVIJETA

Anka Došen Dobud

Alinea d.o.o.

9789531801959

Novi proizvod

Nakon teorijskog dijela o istraživačkim aktivnostima djece rane i predškolske dobi, govori se o različitim mogućnostima i vrstama poticaja. Drugi dio predstavlja zbirka istraživačkih aktivnosti i igara za djecu rane dobi.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

30,80 KM .

Podaci

Autor Anka Došen Dobud
Izdavač Alinea d.o.o.
Godina 2018
Uvez meki
Broj stranica 170
ISBN 978-953-180-195-9
Jezik Hrvatski

Više informacija

Knjiga ‘Djeca otkrivaju tajne svijeta’ može se shvatiti i prihvatiti kao prilog, dodatak, ponajprije svim onim do sada objavljenim djelima o dječjim samoiniciranim, slobodnim aktivnostima: istraživanjima, otkrivanjima i stvaranjima. Nakon teorijskog dijela o istraživačkim aktivnostima djece rane i predškolske dobi, govori se o različitim mogućnostima i vrstama poticaja. Dijete, kao djelatni dio svoga humanoga ljudskog okruženja, djeluje na njega, ali i sâmo, na neki način, postaje proizvod djelovanja svog okruženja. I poticaja u njemu. Tako dijete osvaja svijet i oblikuje se u ljudsko biće. Roditeljima, kao ni odgojiteljima, nije svejedno niti kakvo je okruženje djeteta, niti kakvo međuutjecanje omogućuje. Zato i govorimo o poželjnome poticajnom okruženju, i to takvom koje će biti primjereno, optimalno za svako dijete – i u odnosu na dob, ali i na pojedinačne individualne mogućnosti.

Drugi dio knjige predstavlja zbirka istraživačkih aktivnosti i igara za djecu rane dobi (2. i 3. godina). Kao i cjelokupno okruženje djeteta, tako i svaki njegov mogući, u međuvremenu nastali, dio može i treba biti shvaćen kao dio poticaja, koje svako dijete prihvaća, mijenja te prilagođuje svojim mogućnostima, razvojnim potrebama i interesima. Knjiga, u tom smislu, nudi niz mogućnosti. Odgojitelj ih bira te ih prilagođuje aktualnim okolnostima. Bira ih i dijete – u skladu sa svojim trenutnim potrebama i interesima. Samo je slobodno izabrane i prihvaćene poticaje moguće smatrati odgojno-obrazovnim optimalno učinkovitima i korisnima.

Knjiga je nastala na temelju vlastitih radova, ranijih objavljenih u različitim publikacijama. Za potrebe ovog djela oni su neznatno izmijenjeni i osuvremenjeni. Djelo je namijenjeno odgojiteljima djece rane i predškolske dobi te studentima koji se pripremaju za odgojiteljski poziv, a bit će korisna i roditeljima te drugim zainteresiranima. 

30 drugih knjiga iz iste kategorije: