SUKOB ILI SURADNJA Prikaži uvećano

SUKOB ILI SURADNJA

Josip Janković

Alinea d.o.o.

9789531800204

Novi proizvod

Odgoj za mir je danas jednako važan kao i svi ostali oblici pripreme za život tijekom procesa socijalizacije. Njegovo je mjesto još u sklopu primarne socijalizacije, ali u slučaju da to, nije moguće provesti u život u našim obiteljima, rješenje treba tražiti u predškolskim ustanovama i ostalim institucionalnim oblicima skrbi za djecu predškolske dobi.

Više detalja

dostupno

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

8,10 KM .

Podaci

Autor Josip Janković
Izdavač Alinea d.o.o.
Godina 2007
Uvez meki
Broj stranica 60
ISBN 9789531800204
Jezik Hrvatski

Više informacija

Odgoj za mir je danas jednako važan kao i svi ostali oblici pripreme za život tijekom procesa socijalizacije. Njegovo je mjesto još u sklopu primarne socijalizacije, ali u slučaju da to, iz brojnih, svima poznatih razloga, nije moguće provesti u život u našim obiteljima, rješenje treba tražiti u predškolskim ustanovama i ostalim institucionalnim i izvaninstitucionalnim oblicima skrbi za djecu predškolske dobi. Rani odgoj za mir omogućit će da suradnja medu djecom, a kasnije ljudima, zauzme mjesto nesmiljenu natjecanju i nasilju kojim ono na kraju uvijek završava. 

Uz provedbu takve, nesumnjivo poželjne i potrebne koncepcije, javljaju se i određena, vrlo ozbiljna, pitanja, tim prije što nas svakodnevica vrlo zorno poučava kako je riskantno braniti se maslinovom grančicom od noževa i haubica. 

Prvo od pitanja odnosi se na samu ljudsku prirodu. Tko je uopće čovjek? Nije li to onaj vrlo prepoznatljivi lovac, lukaviji, uporniji i krvoločniji od svih zvijeri koje lovi? Ako je tako, kako od njega načiniti miroljupca? Drugo je pitanje: kakva smisla ima odgajati za mir tek manji dio potomaka toga predpovijesnoga pećinskog ratnika, nasilnika i mesoždera? Neće li ti nesretnici, pripremljeni za svijet mira iz mašte, začas propasti pod udarom grubog nasilja onih koji su pripremljeni za sukob, borbu, za prevlast prema načelu jačega!?

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: