Pregledano
Praktičan, pregledan i pouzdan,...
Moj sretni broj 3 Radna bilježnica iz...
kuharstvo, kulinarstvo, zdrava hrana, slastičarsvo, pekarstvo, recepti
Ljubitelji začina, pustolovi i znatiželjni kuhari, podignite svoju strast prema začinima na novu razinu zahvaljujući zanimljivim istraživanjima dr. Stuarta Farrimonda, znanstvenika o prehrani i uspješnog autora.
Otisnite se na kulinarsku pustolovinu diljem svijeta i otkrijte slasne priče o hrani, tradicionalne manifestacije i recepte iz različitih zemalja. Doznajte najvažnije podatke o tradicionalnim jelima i okusima iz različitih zemalja te upoznajte gastronomsku šarolikost svjetskih kultura.
Više od 130 ukusnih recepata u kojima može uživati cijela obitelj
Ova je knjiga raznovrstan i praktičan vodič za pripremanje jela prema autorici dr.Johanni Budwig koja je 7 puta bila nominirana za Nobelovu nagradu za medicinu.
Franko Lukež zasigurno je najznačajniji istarski i jedan od ponajboljih hrvatskih gastro-novinara u povijesti pisanja o hrani i piću u Lijepoj našoj. Erudit, gastrozof, znatiželjni intelektualac nošen strašću prema iću i piću te životu, znao je o kuhanju više od kuhara i ugostitelja o kojima je pisao. Bio je istarski Mandić, Matvejević i Barbieri u jednom.
ALKA75 jedinstveni je koncept zdrave, uravnotežene prehrane i načina života koji je osmislio Damir Jelenski, profesor geografije i strastveni pobornih zdravog života, a svojim maštovitim receptima knjigu je obogatio njegov kolega Šime Sušić, inače pobjednik prvog hrvatskog MasterChefa.
Knjiga o maslini i 251 recept – Knjiga o maslini crpi nadahnuće u maslini, svetom stablu koje određuje naš odnos prema svijetu i svemiru već više od četiri tisućljeća. Maslina je sinonim Sredozemlja, ali i svih njegovih pojavnosti od suhih tala Sjeverne Afrike, njezine domovine Male Azije.
Kvasomanija otkriva svijet tradicionalnog načina pečenja s domaćim kvasom u kojem se brašno, voda i sol pretvaraju u očaravajući kruh
Hrana je oduvijek bila mnogo više od puke potrebe za preživljavanjem – ona je simbol identiteta, kulturni pečat i most među narodima. Povijest svake kuhinje priča je o migracijama, trgovini, osvajačima i gostoprimstvu, a rijetko koja regija svijeta nosi toliko slojeva gastronomske razmjene kao što je to slučaj s našim prostorima.