Popis dijela po nakladniku: TIM press

TIM press d.o.o., trgovačko društvo za izdavaštvo, marketing i poslovne usluge, osnovano je 1994. godine.


Prve godine rada obilježene su izdavanjem nekoliko publikacija, poslovnih imenika, adresara i časopisa. Intenzivnije razdoblje rada na izdavačkim i marketinškim projektima započinje u drugoj polovici 2003. godine. Od tada je TIM press objavio šezdesetak naslova u ukupnoj nakladi većoj od 65.000 svezaka. Od prvih naslova stručne literature namijenjenih pravnicima, ekonomistima te sindikalnim i poslodavačkim udrugama iz godine u godinu proširujemo djelokrug rada tako da smo u posljednje dvije godine objavili niz znanstvenih djela, naslove sociološko-politološke tematike te historiografska djela domaćih autora.

po stranici
Prikazuje 37 - 48 of 133 stavki
  • Brzi pregled
    41,50 KM Na skladištu

    Gladijatorske su predstave bile strašne i okrutne, no ipak su bile iznimno popularne. Od trećega stoljeća prije Krista do početka petoga stoljeća milijune je gledatelja opčinjavala igra sa smrću u areni. Te su predstave, osobito nakon otvaranja Koloseja 80. godine, zadobile nevjerojatne razmjere, a carevi su ih koristili kako bi pokazali svoju moć nad...

    41,50 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    41,60 KM Na skladištu

    Postali smo vječni emigranti otkad smo prešli najprokletiju granicu na Balkanu, možda i na svijetu: granicu između Albanije i Jugoslavije, odnosno Makedonije, na obali Ohridskog jezera između Pogradeca i Svetog Nauma, granicu koja se protezala i preko samog Jezera, potom kopnom na drugoj obali te je na koncu završavala u nama samima. 

    41,60 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    50,00 KM Na skladištu

    Poput nekog mitološkog čudovišta i uznemirujuće utvare, Hitler potiče mnoge fantazije. Još od pada Berlina, 2. svibnja 1945., jedno pitanje prevladava: Je li mrtav ili je pobjegao? Prema svjedočenjima preživjelih iz njegova bunkera, ubio se 30. travnja 1945. Zatim je spaljen, kako se nitko ne bi domogao njegova trupla.

    50,00 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    55,40 KM Na skladištu

    Cilj je knjige utvrditi značenja simboličkih nîti od kojih je satkan suvremeni hrvatski nacionalni identitet kako bi se dobila potpunija slika o njegovoj prirodi, mjestima slaganja oko njegovih temeljnih značenja i razlozima zbog kojih se u hrvatskom društvu javljaju kontinuirani prijepori oko pojedinih nacionalnih simbola.

    55,40 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    78,50 KM Na skladištu

    Ni 75 godina nakon sloma nacističke Njemačke, na jedno pitanje nema odgovora: kako se vodeća europska kultura mogla razviti u diktaturu koja je pokrenula novi svjetski rat i počinila zločin genocida? Što je nacizam i zašto su nacisti djelovali tako kako su djelovali? Nacizam nije nastao u idejno-povijesnom vakuumu, već je imao duboke korijene u njemačkoj...

    78,50 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    41,60 KM Na skladištu

    U ovoj inteligentnoj i provokativnoj knjizi Francis Fukuyama nudi nov pogled na podrijetlo i učinke moderne politike identiteta te njihovo značenje za unutarnju i vanjsku državnu politiku.

    41,60 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    47,70 KM Na skladištu

    Idiss, moja baka s majčine strane, rodila se 1863. u Jidišlandu, na zapadnoj granici Ruskog Carstva. Upoznala je siromaštvo, pa čak i bijedu Židova iz štetla u Besarabiji. Molitva petkom navečer završavala je zahvalom Gospodinu koji joj je dao kruha da nahrani obitelj. To je bilo apsurdno u njezinoj sadašnjoj situaciji.

    47,70 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    34,40 KM Na skladištu

    Knjiga Izlaz iz periferije. Ogled o Hrvatskoj u novome međunarodnom poretku drugi je naslov Davora Ive Stiera u izdanju TIM pressa. Ova knjiga vrlo jasnim, preciznim i razumljivim rječnikom analizira ključna pitanja vanjskopolitičkog pozicioniranja Hrvatske, kako se država i društvo trebaju usmjeriti,...

    34,40 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    64,70 KM Na skladištu

    Knjiga Izmišljeno znanje - lažna povijest, lažirana znanost i pseudoreligije nudi mnogobrojne zabavne i čudesne primjere lažnih priča, izmišljenih kronologija i zamjenskih teorija, pa će nedvojbeno izazvati žučne rasprave među čitateljima – kako skepticima, tako i onima koji vjeruju.

    64,70 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    35,40 KM Na skladištu

    Navodeći primjere iz politike, kulture i svakodnevnog života, Van Broekhoven nam pomaže sagledati grijehe u novom svjetlu i nudi filozofske alate za poboljšanje svijeta u kojem živimo.

    35,40 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    33,90 KM Na skladištu

    Dok se Europa prepire oko pitanja nacionalnog identiteta, nativizma i imigracije, Olivier Roy u središte zanimanja stavlja kršćanstvo kao temelj identiteta Zapada, odgovara na pitanja jesu li sekularizam i islam doista prijetnje kršćanskim vrijednostima te kakva je budućnost kršćanstva u Europi.

    33,90 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    29,30 KM Na skladištu

    Od autora knjige Jedno ljeto s Montaigneom, francuskog književnog teoretičara i profesora na College de France dolazi još jedan naslov priređen iz serije emisija na radiju France Inter. Nakon neočekivanog uspjeha emisija iz 2012. godine, Compagnon se ponovo prihvatio mikrofona te se pozabavio autorom Cvjetova zla.

    29,30 KM
    Na skladištu
Prikazuje 37 - 48 of 133 stavki