PRIMALNI KRIK Prikaži uvećano

PRIMALNI KRIK

Arthur Janov

DETECTA

9789537476182

Novi proizvod

Primalni krik Primalna terapija: lijek za neurozu Prvo izdanje Primalnog krika predstavljalo je preokret u pristupu psihološkoj teoriji. Danas je to jedno od klasičnih otkrića uzroka i lijekova neuroza. Uz pomoć primjera bolesti svojih mnogobrojnih pacijenata, Dr. Arthur Janov dokumentira dokaze da primalna terapija uklanja cjeloživotne bolesti, kako psihološke, tako i tjelesne...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

46,20 KM .

Podaci

Autor Arthur Janov
Izdavač DETECTA
Godina 2010
Uvez meki
Broj stranica 478
ISBN 978-953-7476-18-2
Jezik Hrvatski

Više informacija

Prvo izdanje Primalnog krika predstavljalo je preokret u pristupu psihološkoj teoriji. Danas je to jedno od klasičnih otkrića uzroka i lijekova neuroza. Uz pomoć primjera bolesti svojih mnogobrojnih pacijenata, Dr. Arthur Janov dokumentira dokaze da primalna terapija uklanja cjeloživotne bolesti, kako psihološke, tako i tjelesne.

Ponovnim proživljavanjem ključnog, odnosno, primalnog iskustva – dakle onih događaja u djetinjstvu koji su stvarnost učinili nepodnošljivom i uzrokovali povlačenje u ugodan polusvijet neuroza – pacijenti su se oslobodili neprestane psihološke boli i postali zdravi, osjećajući ljudi. U ovom zadivljujućem djelu, Dr. Janov govori o uzrocima primalne boli, na koji način se razvija u sustav neurotičnih obrana, te kako je otkrio primalnu terapiju, tj. načine na koje se taj sustav može razoriti. On pokazuje na koji se način primalna terapija razlikuje od konvencionalnijih terapeutskih pristupa, te istražuje značenje riječi „normalan“. U novom predgovoru knjizi Dr. Janov napominje da, iako su se nakon prvog izdanja knjige u 1970-ima, dogodile neke promjene u tehnikama primalne terapije, „istina primalnog krika ostaje nepromijenjena“.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: