TEHNIKE U DJEČJOJ TERAPIJI - PSIHODINAMSKE STRATEGIJE Prikaži uvećano

TEHNIKE U DJEČJOJ TERAPIJI - PSIHODINAMSKE STRATEGIJE

Morton Chethik

Alinea d.o.o.

9789531801379

Novi proizvod

Bitna je specifičnost rada s djecom, u usporedbi s odraslima, način komunikacije između djeteta i terapeuta. Primarna je svrha svih psihoterapija rad s pacijentovim emocijama. U radu s djecom igra postaje središnji medij, kao što je i inače igra glavni način izražavanja njihovih emocija...

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

40,60 KM .

Podaci

Autor Morton Chethik
Izdavač Alinea d.o.o.
Godina 2008
Uvez meki
Broj stranica 296
ISBN 978-953-180-137-9
Jezik Hrvatski

Više informacija

Ova je knjiga sadržajno dobro konceptualiziran i metodski dobro osmišljen udžbenik za upoznavanje, razvoj i primjenu psihodinamske strategije u dječjoj terapiji. Posebna je vrijednost teksta isprepletanje psihodinamske teorije i strategije u terapiji s prikazom konkretnih, relevantnih slučajeva iz prakse.
   Knjiga je, prije svega, namijenjena dječjim psihijatrima i kliničkim psiholozima, studentima poslijediplomskih studija iz područja psihijatrije i kliničke psihologije, ali je zanimljiva i poticajna građa za sve koji rade s djecom koja očituju poteškoće u ponašanju i doživljavanju u ranijoj dobi te za sve koji su u prigodi procjenjivati je li djeci potreban dalji psihoterapijski tretman koji uključuje i procjenu, čak i onda ako ga sami ne provode. (prof. dr. sc. Marina Ajduković)
   Značaj Chethikova psihodinamskog pristupa je ne samo u pridavanju značenja detaljnoj dijagnostičkoj evaluaciji već i autorovo naglašavanje važnosti suradnje s roditeljima tijekom psihološke terapije djeteta, kao i važnosti igre u tom tretmanu.
   Posebnost knjige je u detaljnoj prezentaciji psihološkog procesa dječje terapije, te diskusija o slučajevima koji uključuju široki dijapazon - od manje neurotičnih reakcija do mentalnih posljedica maltretiranja djece kao što su PTSP slučajevi.
   Temeljne koncepcije dinamske psihoterapije, npr., terapijski savez, otpor, transfer i kontratransfer, te psihodinamski uvid, su redefinirani i prilagođeni posebnim zahtjevima terapije djece od 4 do 12 godina.
   Zbog svoje razumljivosti i laganog stila djelo može poslužiti širokom rasponu stručnjaka koji se bave djecom, od psihoterapeuta, psihijatara, psihologa, socijalnih radnika, do pedagoga i prosvjetnih radnika pa i ponekih roditelja koji žele bolje upoznati svoju djecu, kao i sami sebe kao roditelje. (prof. dr. sc. Staniša Nikolić)

30 drugih knjiga iz iste kategorije: