DRUGA VRSTA LUDILA Prikaži uvećano

DRUGA VRSTA LUDILA

Stephen P. Hinshaw

TIM press

9789538075599

Novi proizvod

Drugoj vrsti ludila Hinshaw istražuje život u obitelji opterećenoj mentalnom bolešću i razotkriva stigmu koja je prati. Objašnjava zašto u današnjem društvu osobe s mentalnim bolestima nailaze na osudu, što često dovodi do gubitka njihovih temeljnih sloboda – od nemogućnosti glasovanja ili političke kandidature, do automatskog gubitka prava na skrb za vlastitu djecu...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

52,30 KM .

Podaci

Autor Stephen P. Hinshaw
Izdavač TIM press
Godina 2019
Uvez meki
Broj stranica 304
ISBN 978-953-8075-59-9
Jezik Hrvatski

Više informacija

Svaka obitelj ima svoje tajne. Stephen Hinshaw nije mogao ni zamisliti da je velika tajna njegove obitelji bila skrivena punih osamnaest godina – tajna da su neobjašnjive odsutnosti njegova oca, koje su znale potrajati mjesecima, bile rezultat njegove mentalne bolesti i uključivale su prisilne hospitalizacije. Hinshaw je znao da će se njegov život iz temelja promijeniti od trenutka kada je, na prvoj godini fakulteta, od oca čuo pravu istinu. Nakon godina uspona i padova uzrokovanih očevom mentalnom bolešću za koju do svoje mladosti nije ni znao, Hinshaw počinje slagati dijelove utišane, često i užasavajuće slagalice očeva života koji je u razdobljima mirovanja bolesti bio posve drugačiji. To slaganje mozaika dovelo je do otkrića mnogih iznenađujućih i bolnih tajni o njegovoj obitelji; Hinshaw je prvi ispravno dijagnosticirao očev bipolarni poremećaj i otkrio vjerojatne uzroke te bolesti, što ga je u konačnici usmjerilo prema karijeri sveučilišnog profesora i zvanju doktora kliničke i razvojne psihologije.
Drugoj vrsti ludila Hinshaw istražuje život u obitelji opterećenoj mentalnom bolešću i razotkriva stigmu koja je prati. Objašnjava zašto u današnjem društvu osobe s mentalnim bolestima nailaze na osudu, što često dovodi do gubitka njihovih temeljnih sloboda – od nemogućnosti glasovanja ili političke kandidature, do automatskog gubitka prava na skrb za vlastitu djecu. Gorkim i dirljivim obiteljskim narativom protkanim šokantnim činjenicama i primjerima o tome kako današnji svijet gleda na mentalne bolesti, knjiga Druga vrsta ludila glasno poziva na osvješćivanje važnosti njihove destigmatizacije.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: