Psihodijagnostika Prikaži uvećano

PSIHODIJAGNOSTIKA

Hermann Rorschach

Naklada Slap

9789531913867

Novi proizvod

U tekstu je opisana metodika i privremeni rezultati jednog psihološkog eksperimenta, koji se unatoč svojoj jednostavnosti pokazao vrijednim i kao test za ispitivanje i kao test za istraživačke svrhe. 

Više detalja

dostupno

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

120,00 KM .

Podaci

Autor Hermann Rorschach
Izdavač Naklada Slap
Godina 2010
Uvez tvrdi
Broj stranica 236
ISBN 9789531913867
Jezik Hrvatski

Više informacija

Ova je knjiga prvi put izašla prije sedamdeset i jednu godinu. Godinu dana nakon toga, 2. travnja 1922. godine njezin je autor, u međuvremenu svjetski poznat izumitelj "Rorschachova testa", umro u 37. godini života.

Za sedamdesetu godišnjicu smrti Hermanna Rorschacha, 1992. godine objavljuje se sadržajno nepromijenjeno i posebno opremljeno 11. izdanje Psihodijagnostike.

U tekstu je opisana metodika i privremeni rezultati jednog psihološkog eksperimenta, koji se unatoč svojoj jednostavnosti pokazao vrijednim i kao test za ispitivanje i kao test za istraživačke svrhe. Unaprijed treba reći da cijeli rad ima pretežno empirijski karakter. Pitanja od kojih polaze prvi pokusi ove vrste (1911) bila su bitno drugačije naravi od onih koji su se u daljnjim pokusima nametnula. Zaključke do kojih se dolazi ovim eksperimentom treba stoga smatrati više nalazima nego teorijskim izvedenicama. Teorijski temelji ovog pokusa još su u samom začetku.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: