RAZGOVOR S OBITELJIMA: PERSPEKTIVE I PROCESI Prikaži uvećano

RAZGOVORI S OBITELJIMA: perspektive i procesi

Jesper Juul

Naklada OceanMore

9789531801096

Novi proizvod

Uvod u područje obiteljskog savjetovanja, polazi od sistemskog pristupa u tumačenju obiteljskih odnosa. Iako se spoznaje iz knjige mogu široko primijeniti u savjetodavnom radu općenito, najveći broj primjera oslikava rad s roditeljima djece u predškolskom i školskom okruženju.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

22,40 KM .

Podaci

Autor Jesper Juul
Izdavač Alinea d.o.o.
Godina 2002
Uvez meki
Broj stranica 164
Format 16 x 23 cm
ISBN 953-180-209-6
Jezik Hrvatski

Više informacija

 Knjiga nam daje nove uvide i odgovore na to kako možemo biti djelotvorniji kao roditelji, učitelji ili savjetovatelji u situacijama kada ponašanje djeteta postaje problem bilo djetetu, bilo njegovu socijalnom okruženju. Osim toga, daje nam iskušano oruđe rada kroz 15 načela savjetodavnog rada s obiteljima, a uz to nas suočava s dvije riječi koje se polako zaboravljaju u odgoju i obrazovanju djece - odgovornost i srdačnost - što su temelj dobrog odnosa odraslih i djece. (prof. dr. sc. Marina Ajduković)
  Knjiga Jespera Juula uvodi nas u područje obiteljskog savjetovanja polazeći od sistematskog pristupa u tumačenju obiteljskih odnosa. Visoko profesionalno napisan priručnik nastao je na temelju dugogodišnjeg osobnog iskustva autora i njegovih suradnika u vođenju obiteljske terapije i organiziranju obrazovanja obiteljskih terapeuta u Kemplerovu institutu u Danskoj.
  U prvomu dijelu knjige - Perspektiva - autor razmatra samu prirodu obitelji, unutarnju dinamiku obiteljskog procesa koji djeluje na osobni razvoj, psihičko zdravlje i uravnoteženost svakog člana obitelji. Osnovni je zadatak savjetovatelja razumjeti obiteljske procese a ne "zauzeti stranu". O tome kako se to može učiniti stručno i nenametljivo govori drugi dio - Metode. Razmatraju se uloge svih činitelja obiteljskih savjetodavnih razgovora, pri čemu su u središtu pozornosti uloge savjetovatelja. U trećemu dijelu knjige - Savjetodavni razgovor: početak - tijek - završetak - prikazuje se cjelokupni proces savjetodavnog rada na primjeru jedne obitelji. Svima koji osjećaju da svoja stručna znanja trebaju obogatiti novom perspektivom u shvaćanju obitelji, ova knjiga na jednostavan, pregledan i zoran način nudi dubok uvid u ta pitanja, kao i dragocjenu podršku nastojanju da se pomogne obitelji.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: