SUICID: FENOMENOLOGIJA II PSIHODINAMIKA Prikaži uvećano

SUICID: FENOMENOLOGIJA II PSIHODINAMIKA

Medicinska naklada

9789531766302

Novi proizvod

Knjiga autorice dr. sc. Aleksandre Mindoljević Drakulić "Suicid: fenomenologija i psihodinamika“ podijeljena je u 2 dijela. U prvom dijelu objašnjava se fenomenologija samoubojstava. Drugi dio knjige govori o psihodinamici suicida.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

51,70 KM .

Podaci

Autor Aleksandra Mindoljević Drakulić
Izdavač Medicinska naklada
Godina 2013
Uvez tvrdi
Broj stranica 284
Format 17 x 24 cm
ISBN 978-953-176-630-2
Jezik Hrvatski

Više informacija

Knjiga autorice dr. sc. Aleksandre Mindoljević Drakulić "Suicid: fenomenologija i psihodinamika“ podijeljena je u 2 dijela. U prvom dijelu objašnjava se fenomenologija samoubojstava (definicije i terminologija suicida, povijesni aspekti suicida, vizualne i pisane reprezentacije suicida u umjetnosti, teorijske postavke fenomena suicida, povezanost suicida sa psihijatrijskim poremećajima, epidemiologija, prevencija i psihoterapija suicidalnosti). Drugi dio knjige govori o psihodinamici suicida, pri čemu autorica detaljno opisuje analize slučajeva suicidalne tematike iz svojih psihodramskih psihoterapijskih grupa. Ovo jedinstveno i zanimljivo djelo čita se u kontekstu multidisciplinarnog sustava psihologije, filozofije, sociologije, umjetnosti, antropologije, medicine i srodnih struka te predstavlja kreativni laboratorij za scensko istraživanje suicida, straha od smrti i čovjekove stalne težnje za ostvarivanjem optimalnog životnoga zadovoljstva.

Iz recenzije prof. dr. sc. Mire Jakovljevića

Godine 2015. Hrvatsko psihološko društvo je autorici Aleksandri Mindoljević Drakulić dodijelilo psihologijsku nagradu „Zoran Bujas“ za sveučilišni priručnik „Suicid: fenomenologija i psihodinamika“ kao osobito vrijednu psihologijsku knjigu godine. 

30 drugih knjiga iz iste kategorije: