INTENZIVNA NJEGA - Zapisi jednog duhovnika Prikaži uvećano

INTENZIVNA NJEGA - Zapisi jednog duhovnika

Željko Barbarić

Kršćanska sadašnjost

9789531118248

Novi proizvod

Kao što je ono najdublje skriveno našim očima u običnosti, tako su i fra Željkove priče nenametljive, prožete svakidašnjim, naoko običnim događajima, ali ispričane i viđene budnim i bistrim okom koje nas vodi onkraj površnoga i jednoznačnoga. 

Više detalja

35,10 KM .

Podaci

Autor Željko Barbarić
Izdavač Kršćanska sadašnjost
Godina 2023
Uvez meki
Broj stranica 336
Format 14 x 22 cm
ISBN 978-953-11-1824-8
Jezik Hrvatski

Više informacija

Željko Barbarić, svećenik, franjevac i terapeutski savjetnik, u djelu Intenzivna njega. Zapisi jednog duhovnika vodi nas na put satkan od 34 postaje; 34 priče u kojima s nama dijeli svoja traženja, čuđenja, spoznaje, nadanja... Pisane u formi svojevrsnih pisama ili razgovora s najboljim prijateljem, priče nam očekivano otkrivaju autora, ali nas još više upućuju na beskrajno bogatstvo života shvaćeno, kako naslov sugerira, kao intenzivna njega onoga najvrjednijega što imamo – darovanoga nam unutarnjeg svijeta, vlastitog kao i onih za koje smo se pozvani skrbiti.

Kao što je ono najdublje skriveno našim očima u običnosti, tako su i fra Željkove priče nenametljive, prožete svakidašnjim, naoko običnim događajima, ali ispričane i viđene budnim i bistrim okom koje nas vodi onkraj površnoga i jednoznačnoga. Zato je djelo Intenzivna njega. Zapisi jednog duhovnika žanrovski ili sadržajno teško opisati i svrstati – u njem će čitatelj pronaći od autobiografskih elemenata do meditativnih i esejističkih tekstova, činit će mu se na trenutke da je riječ o psihološkom priručniku, a potom će biti ponesen lirskom ljepotom i prustovskim prisjećanjima.

Kako god shvatili kompleksnost izričaja tekstova djela Intenzivna njega. Zapisi jednog duhovnika, za čitatelja je važno znati da su oni prožeti sasvim osobnim, nenametljivim optimizmom i kršćanskom radošću tako da svatko ima slobodu biti poveden putem koji želi. I može, kao što je autor činio pišući ovo djelo, razgovarati s knjigom kao s prijateljem.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: