NAJLJEPŠI HRVATSKI DVORCI I UTVRDE Prikaži uvećano

NAJLJEPŠI HRVATSKI DVORCI I UTVRDE

Roman Avdagić, Hrvoje KekezDario Žagar

Mozaik knjiga

9789531432177

Novi proizvod

U ovoj nas knjizi autori  vode u svijet najljepših stotinu hrvatskih dvoraca i utvrda – svijet isprepleten legendama, ali ponekad i ne tako bajkovitim događajima. Putovanje od Baranje preko svih hrvatskih regija do Konavala zastaje na upravo onim lokalitetima koji su ne tako davno bili ili poprišta velikih opsada i bitaka ili, pak, mjesta ugodnoga, ladanjskog života.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

100,00 KM .

Podaci

Autor Roman Avdagić, Hrvoje KekezDario Žagar
Izdavač Mozaik knjiga
Godina 2022
Uvez tvrdi
Broj stranica 368
Format 23,4x29,7 cm
ISBN 9789531432177
Jezik Hrvatski

Više informacija

Ljepota naše domovine sazdana je od brojnih sitnih dijelova koji zajedno tvore čudesan mozaik. Otoci, planine, rijeke, gradovi, ljudi i običaji njegovi su neizostavni kamenčići, no poseban sjaj daju mu fortifikacijski objekti. Burna stoljeća hrvatske prošlosti, koja su Hrvatsku smjestila na granično područje velikih carstava, ostavila su nam mnoge kule, utvrde, zidine i ostale tipove obrambene arhitekture. S druge strane, u ljepoti naše zemlje uživali su i naši preci, pa su pojedinci podigli neke od najreprezentativnijih rezidencijalnih objekata čijim se veličanstvenim izvedbama divimo i danas.

U ovoj nas knjizi autor teksta Hrvoje Kekez te autori fotografija Roman Avdagić i Dario Žagar vode u svijet najljepših stotinu hrvatskih dvoraca i utvrda – svijet isprepleten legendama, ali ponekad i ne tako bajkovitim događajima. Putovanje od Baranje preko svih hrvatskih regija do Konavala zastaje na upravo onim lokalitetima koji su ne tako davno bili ili poprišta velikih opsada i bitaka ili, pak, mjesta ugodnoga, ladanjskog života. Stotinu je razloga da ih bolje upoznate …

„Čudesna knjiga koja na jednom mjestu donosi svu ljepotu fortifikacijskih objekata u Hrvatskoj“, izjavio je urednik knjige Vid Jakša Opačić.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: