ZAŠIVENO DO BOLA: Antikapitalistička knjiga mode Prikaži uvećano

ZAŠIVENO DO BOLA: Antikapitalistička knjiga mode

Sandorf

9789537715847

Novi proizvod

Knjiga "Zašiveno do bola: Antikapitalistička knjiga mode" predstavlja istraživanje i kritiku modnog sistema danas, kao slike krajnje glamurizacije društva, proizvodnje luksuza s jedne i iskorištavanja ljudskoga rada u zemljama trećeg svijeta s druge strane.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

38,50 KM .

Podaci

Autor Tansy E. Hoskins
Izdavač Sandorf
Godina 2015
Uvez meki
Broj stranica 240
Format 21.0 x 14.0 cm
ISBN 9789537715847
Jezik Hrvatski

Više informacija

Knjiga "Zašiveno do bola: Antikapitalistička knjiga mode" predstavlja istraživanje i kritiku modnog sistema danas, kao slike krajnje glamurizacije društva, proizvodnje luksuza s jedne i iskorištavanja ljudskoga rada u zemljama trećeg svijeta s druge strane.

Autorica istražuje blještavi svijet mode precizno analizirajući i razotkrivajući ono skriveno i nevidljivo a sve to poduprto silinom podataka i statistika koje ovu kritiku ''zapadne'' mode, čine hrabrim doprinosom razotkrivanju visoke cijene luksuza. Krećući se od Karl Lagerfelda do Karla Marxa, knjiga istražuje aspekte potrošnje i oglašavanja, medijacije i difuzije modnog proizvoda i modne poruke.

Tansy E. Hoskins je spisateljica, novinarka i aktivistica. Piše za Guardian i Business of Fashion, a uređuje emisije na BBC, Al Jazeera i Channel 4.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: