U SVIJETU CVIJEĆA I PČELA - Atlas medonosnog bilja Prikaži uvećano

U SVIJETU CVIJEĆA I PČELA - Atlas medonosnog bilja 2

Veroljub Umeljić

Paradox

9789537804107

Novi proizvod

Mnogim čitateljima stručnih knjiga, posebno pčelarske literature, već više godina poznata je odlična knjiga Veroljuba Umeljića, Atlas medonosnog bilja 1.
U drugom dijelu atlasa istog autora, na isti način kao i u prvom dijelu, predstavljeno je i opisano 337 vrsta medonosnih biljaka, s geografski različitih područja, koja redovito posjećuju pčele i pčelari.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

75,00 KM .

Podaci

Autor Veroljub Umeljić
Izdavač Paradox
Godina 2018
Uvez tvrdi

Više informacija

Mnogim čitateljima stručnih knjiga, posebno pčelarske literature, već više godina poznata je odlična knjiga Veroljuba Umeljića, Atlas medonosnog bilja 1.
U drugom dijelu atlasa istog autora, na isti način kao i u prvom dijelu, predstavljeno je i opisano 337 vrsta medonosnih biljaka, s geografski različitih područja, koja redovito posjećuju pčele i pčelari. Rijetke su knjige koje su podjednako popularne i nesumnjivo stručne. Umeljić za svaku biljku navodi latinsko ime i njenu sistematsku pripadnost. Osim toga, navedena su i uobičajena imena na hrvatskom, ruskom, francuskom, engleskom, mađarskom, makedonskom i slovenskom jeziku. Za manje informirane čitatelje koristan je vrlo koncizan pregled osnovnih oblika cvjetova i cvatova kao i detalji anatomske građe pojedinih dijelova biljke. Nadalje, dani su oblici i raspored jednostavnih i složenih listova, kao i kratice i simboli korišteni u knjizi, a odnose se na trajnost biljaka, kalendar cvjetanja, kao i nektarsku i peludnu izdašnost. Osim registra naziva biljaka na navedenim jezicima, autor nas je upoznao i s rječnikom botaničkih izraza korištenih u knjizi, kao i s registrom naziva bolesti u čijem liječenju, posebno u narodnoj medicini, pomažu prikazane biljke.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: