RAT BUDUĆNOSTI Prikaži uvećano

RAT BUDUĆNOSTI

Rober H. Latiff

Profil Knjiga

9789533136851

Novi proizvod

Knjiga vrhunskog stručnjaka za svemirsko i kibernetičko ratovanje.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

21,00 KM .

Podaci

Autor Rober H. Latiff
Izdavač Profil Knjiga
Godina 2019
Uvez meki
Broj stranica 160
Format 23x15 cm
ISBN 9789533136851
Jezik Hrvatski

Više informacija

Vojni sukobi XXI. stoljeća često nemaju tradicionalno bojno polje. Koncept suprotstavljenih vojski koje se bore na život i smrt u skladu s međunarodnim konvencijama kao da je ostao daleko u prošlosti. Kineski pukovnici Qiao Liang i Wang Xiangsui 1999. su predvidjeli da će vojnici sve više postajati kompjuterski hakeri, ulagači, krijumčari droge i službenici privatnih korporacija, a sve manje pripadnici vojski, njihovo će pak oružje biti ne samo avioni, topovi, otrovni plinovi, bombe i biokemijska sredstva, nego i računalni virusi, internetski preglednici i financijske malverzacije. Njihova su se predviđanja pokazala dalekovidnima.

Dojučerašnji su se ratovi, poput II. svjetskog, vodili da se civilizirani svijet spasi od manijakalnih diktatora ili su nastajali zbog ideoloških sukoba i pokušaja širenja jedne hegemonije na štetu druge, kao Vijetnamski i Korejski rat. Bili su to veliki pothvati u kojima su sudjelovale goleme vojne snage uz neizmjerno nasilje.

Današnji su ratovi više rezultat kulturne i vjerske mržnje, nasilje postaje sredstvo za promjenu osjećaja i stavova ljudi, koji jedni druge sve češće ubijaju.

Sutrašnji će ratovi biti još različitiji, vodit će se uglavnom radi političke prevlasti, potajno i lukavo, bit će napadani nevini ljudi i ustanove, a ishodi ratova umnogome će ovisiti o prevlasti u količini podataka i uporabi nove tehnologije poput umjetne inteligencije i bioinženjerstva, koje još uvijek nismo dokraja shvatili…

29 drugih knjiga iz iste kategorije: