EPIDEMIJE: stvarna opasnost i lažne uzbune - od ptičje gripe do Covida-19 Prikaži uvećano

EPIDEMIJE: stvarna opasnost i lažne uzbune - od ptičje gripe do bolesti COVID-19

Didier Raoult

TELEDISK

9789537903534

Novi proizvod

Svjetski poznat mikrobiolog koji vodi najveći francuski Sveučilišno-bolnički institut za infektivne bolesti (Institut hospitalo-universitaire, IHU) u Marseilleu, poziva nas da sačuvamo zdravi razum.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

26,50 KM .

Podaci

Autor Didier Raoult
Izdavač Teledisk d.o.o.
Godina 2020
Uvez meki
Prevoditelj Maja Cioni
Broj stranica 120
Format 14.0 x 21.0 cm
ISBN 978-953-7903-53-4
Jezik Hrvatski

Više informacija

Svjetski poznat mikrobiolog koji vodi najveći francuski Sveučilišno-bolnički institut za infektivne bolesti (Institut hospitalo-universitaire, IHU) u Marseilleu, poziva nas da sačuvamo zdravi razum.

Sada je svima jasno, međunarodni kolaps što ga je izazvala epidemija COVIDA-19 zacijelo će imati trajne posljedice. U ovoj uistinu pravodobnoj knjizi profesor Raoult razmatra ovu najnoviju krizu u sferi javnog zdravlja te ukazuje na sve veći raskorak između zdravstvenih rizika i strategija u vezi javnog zdravlja."Bedrenica, chikungunya, ebola, ptičje gripe, H1N1, Zika, koronavirusi SARS i MERS… Za sve se ove epidemije predviđalo milijune mrtvih, a ništa se od toga nije obistinilo.

Što će biti s kineskim koronavirusom koji je izazvao pravu paniku u svijetu?
Svijet je izgubio razum, dobrim dijelom zahvaljujući pretjerivanju kojem su tradicionalno skloni mediji. Mediji vrlo dobro znaju da se zbog straha novine itekako prodaju, a gledanost raste. Ali kada s takvim stavom počnu koketirati i vodeći ljudi u zemlji, prije svega političari, kada i oni počnu najavljivati najgore, posljedice su katastrofalne. Svjedoci smo događaja koje i sama znanost dovoljno ne razumije. Primjerice, još nam nije jasno zašto se epidemije na početku šire izuzetno brzo, zašto ovise o godišnjim dobima, a kamoli zašto nestaju same od sebe a da zato nema nikakvog vidljivog razloga. Stoga ničemu ne služi da se svaki dan ljudima pod nos stavlja broj novih slučajeva ili broj umrlih. Koristiti se tim brojkama kao strašilom može samo izazvati disproporcionalne reakcije s obzirom na stvarnu opasnost koju, naravno, ne smijemo zanemariti." 

Prof. Didier Raoult

29 drugih knjiga iz iste kategorije: