SUDBONOSNO NEBO - POVIJEST ASTROLOGIJE Prikaži uvećano

SUDBONOSNO NEBO - POVIJEST ASTROLOGIJE

Benson Bobrick

Naklada Ljevak

9789531788199

Novi proizvod

Ovo nije knjiga za ili protiv astrologije, već knjiga o njenom utjecaju na povijest i na povijest ideja. Taj je utjecaj bio obiman te je, bez odgovarajućeg znanja, gotovo nemoguće točno ući u trag ili rekonstruirati velik dio same povijesti ili ideje koje su upravljale njenim tijekom. Jer ona teče i tekla je kroz ljudska djela poput podzemne rijeke. 

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

49,00 KM .

Podaci

Autor Benson Bobrick
Izdavač Naklada Ljevak
Godina 2007
Uvez tvrdi
Broj stranica 372
ISBN 9789531788199
Jezik Hrvatski

Više informacija

Astrologija je najstarija među okultnim znanostima. Ona je ujedno i početak znanosti same. Iz astrologije proizlaze astronomija, računanje vremena, matematika, medicina, botanika, mineralogija i, uz druge discipline (preko alkemije), moderna kemija. Tijekom pet tisuća godina, od drevnog Bliskog Istoka do modernog svijeta, na utjecaj zvijezda gledalo se kao na božanske sile koje oblikuju tijek i sudbinu ljudskih života. Ova knjiga nudi sveobuhvatan prikaz ove izuzetno zanimljive teme i njezina trajna utjecaja na povijest i na povijest ideja.

Ovo nije knjiga za ili protiv astrologije, već knjiga o njenom utjecaju na povijest i na povijest ideja. Taj je utjecaj bio obiman te je, bez odgovarajućeg znanja, gotovo nemoguće točno ući u trag ili rekonstruirati velik dio same povijesti ili ideje koje su upravljale njenim tijekom. Jer ona teče i tekla je kroz ljudska djela poput podzemne rijeke. Štoviše, sve do barem sredine 17. stoljeća, astrologija je "ulazila u vijeća vladara, vladala politikom naroda i upravljala svakodnevnim postupcima pojedinaca", velikim i malim. Astrološka predviđanja često su imala utjecaj na tijek događaja jer su moćnici temeljili svoje djelovanje na savjetu astrologa.

Posjeduje li astrologija doista moći koje su joj bile pripisivane, pitanje je koje ostaje, naravno, otvoreno za raspravu. No, nema sumnje da je ona zadržala snažan utjecaj na ljudsko mišljenje.

29 drugih knjiga iz iste kategorije: