PEDAGOGIJA - TEORIJA OSPOSOBLJAVANJA Prikaži uvećano

PEDAGOGIJA - TEORIJA OSPOSOBLJAVANJA

Josip Milat

Školska knjiga

9789530302440

Novi proizvod

Knjiga Pedagogija — teorija osposobljavanja rezultat je autorova dugogodišnjeg promišljanja teleološko-metodologijskih osnova pedagogije. Poštujući različite pristupe pedagogiji, autor zagovara tezu da je pedagogija znanost o osposobljavanju ljudi. Time se njegov pristup pedagogiji razlikuje od pristupa koji je još uvijek dominantan u većine hrvatskih pedagoga teoretičara...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

28,60 KM .

Podaci

Autor Josip Milat
Godina 2005
Uvez meki
Broj stranica 178
ISBN 953-0-30244-4
Jezik Hrvatski

Više informacija

Knjiga Pedagogija — teorija osposobljavanja rezultat je autorova dugogodišnjeg promišljanja teleološko-metodologijskih osnova pedagogije. Poštujući različite pristupe pedagogiji, autor zagovara tezu da je pedagogija znanost o osposobljavanju ljudi. Time se njegov pristup pedagogiji razlikuje od pristupa koji je još uvijek dominantan u većine hrvatskih pedagoga teoretičara. Budući da osnovni pojmovi pedagogije nisu jednoznačno epistemološki određeni, autor tvrdi da ni sama pedagogija kao znanost nije epistemološki određena te da znanstvena utemeljenost pedagogije proizlazi iz jedinstvenoga, teleološko-metodologijskog određenja njezinih osnovnih pojmova. To određenje ne umanjuje mogućnost različite pedagoške prakse jer nema recepata u pedagoškom razvoju. Naime, jedan će pedagoški model u određenim društvenim okolnostima omogućiti uspješno rješenje određenoga pedagoškog problema, a u drugima neće, ili barem ne u istom opsegu. Stoga je knjiga Pedagogija — teorija osposobljavanja u određenom smislu metateorija o znanstvenim teieološko-metodo-logijskim osnovama pedagogije.
Namijenjena je studentima nastavničkih studija i svima koji žele kritički izučavati pedagogiju kao teorijsku i empirijsku disciplinu.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: