Patologija 4. izdanje Prikaži uvećano

PATOLOGIJA 4. IZDANJE

Ivan Damjanov Sven Seiwerth Stanko Jukić Marin Nola

Medicinska naklada

9789531766760

Novi proizvod

Ovo je četvrto, prerađeno i dopunjeno izdanje udžbenika Patologije. Novo, ono po čemu se četvrto izdanje razlikuje od prethodnoga, trećeg izdanja, prije svega je u tome što su u ovom izdanju bitno prošireni svi dijelovi knjige koji se odnose na molekularnu patologiju.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

159,00 KM .

Podaci

Autor Ivan Damjanov, Sven Seiwerth, Stanko Jukić, Marin Nola
Izdavač Medicinska naklada
Godina 2014
Uvez tvrdi
Broj stranica 888
Format 17.0 × 24.0 cm
ISBN 978-953-176-676-0
Jezik Hrvatski

Više informacija

Ovo je četvrto, prerađeno i dopunjeno izdanje udžbenika Patologije. Novo, ono po čemu se četvrto izdanje razlikuje od prethodnoga, trećeg izdanja, prije svega je u tome što su u ovom izdanju bitno prošireni svi dijelovi knjige koji se odnose na molekularnu patologiju. Patologija, koja je započela kao anatomska znanost u obdukcijskoj dvorani, postala je s vremenom histopatologija, potom je obogaćena citopatologijom te patologijom submikroskopskih struktura i imunohistokemijom, a danas se suvremena patologija ne može ni zamisliti bez doprinosa molekularne patologije. Ovaj udžbenik prati te svjetske trendove pa se od studenata očekuje solidno poznavanje molekularne patologije. Drugo, u obradi tih novih dostignuća sudjelovali su neki hrvatski patolozi srednje generacije koji su se, poput Sanje Đačić, Zorana Gatalice i Emine Torlaković, afirmirali u inozemstvu, gdje se sada ubrajaju u članove međunarodne znanstvene elite. Treće, sva su poglavlja dopunjena podatcima iz suvremene medicinske literature. Četvrto, dodana su tri nova poglavlja, a poglavlje o okolišu u cijelosti je izostavljeno, jer se mnoge od bolesti uzrokovanih okolišom proučavaju u drugim predmetima. Neki su dijelovi knjige prošireni, a drugi znatno skraćeni, tako da je broj stranica smanjen u usporedbi s prethodnim izdanjem. Peto,  na sugestiju studenata koji su prije učili iz ove knjige, uključeno je više latinskih naziva. To bi trebalo pomoći studentima da već u ovom stadiju svoje izobrazbe usvoje ispravno pisanje latinskih dijagnoza u kliničkoj praksi. Sve bi te promjene trebale pomoći studentima i olakšati im učenje patologije kao predmeta koji povezuje bazične, pretkliničke i kliničke predmete.

I na kraju, cijena je ovog udžbenika dvostruko niža od prethodnog izdanja jer su se autori odrekli autorskog honorara u korist svojih studenata.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: