FERGAL SE LJUTI Prikaži uvećano

FERGAL SE LJUTI

Robert Starling

Planet Zoe

9789533571218

Novi proizvod

Zmajić Fergal je drag momčić, ali kad mu netko govori što da radi, to Fergala stvarno... JAKO... LJUTI. Slikovnica o zmajiću Fergalu britanskog autora problemskih slikovnica Roberta Starlinga, prva je iz novog serijala o emocijama i ponašanju.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

33,60 KM .

Podaci

Autor Robert Starling
Izdavač Planet Zoe
Godina 2023
Uvez tvrdi
Broj stranica 32
Format 25x25 cm
ISBN 9789533571218
Jezik Hrvatski

Više informacija

Zmajić Fergal je drag momčić, ali kad mu netko govori što da radi, to Fergala stvarno... JAKO... LJUTI. Slikovnica o zmajiću Fergalu britanskog autora problemskih slikovnica Roberta Starlinga, prva je iz novog serijala o emocijama i ponašanju. Fergal ide na treninge nogometa, palačinke voli više od povrća i ima puno prijatelja s kojima se svaki dan igra. Poput svih mališana, Fergal proživljava razne osjećaje, ugodne i neugodne, katkad je frustriran i zbunjen, a katkad mu odluke nisu baš najbolje.

Kada stvari nisu onako kako bi Fergal htio, on se jako uzruja i razljuti, i onda učini nešto što zapravo nije mislio. Recimo, jednom ga je tata dozvao: "Fergale, vrijeme je za ručak!" Ali Fergal nije htio prekidati igru. Tata mu je još rekao da će dobiti palačinku tek kada pojede povrće s tanjura. Fergal se razbjesnio. "To NIJE U REDU! Neću jesti nikakvo zeleeeenje!!!" Tada mu je izletio plamen i ručak je izgorio. Drugi put se dogodio isti problem na nogometnom treningu kada Fergal nije htio poslušati trenera pa je spalio gol. Pa isto u pekarnici gospodina Medvjeda, kada Fergal nije mogao pričekati da se peciva ohlade. Pa opet isto kada je s prijateljima Liscem i Dabrom igrao društvenu igru i morao propustiti jedno bacanje. Zbog svojih plamenih ispada dospijevao je svuda u nevolje. Gdje god se našao, Fergal jednostavno nije znao kako da obuzda svoju ljutnju i smiri se. I tako sve dok ga mama nije poučila kako se smiriti kada ga obuzme ljutnja. Fergal je promatrao i svoje prijatelje (Vranu, Lisca, Vuka, Mačku i Zeca) i primijetio da se svatko od njih smiruje na svoj način. A njegova mu je mama ispričala što njoj pomaže da se smiri kada se naljuti. Sada je Fergal znao mnogo načina da se smiri, a kako više nije trošio svoj plamen na gnjev, otkrio je da mu može poslužiti za mnoge korisne stvari.

U ovoj slikovnici učimo kako se nositi s osjećajima ljutnje i frustracije, te učimo važnu vještinu samoregulacije i samosmirivanja.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: