DIJETE VJETRA Prikaži uvećano

DIJETE VJETRA

Gabriela Houston

Znanje d.o.o.

9789533607283

Novi proizvod

Mara, unuka boga zimskih vjetrova, kreće sa svojim najboljim prijateljem Tornivom, dječakom-medvjedom, na epsko putovanje kojim prkosi bogovima želeći svog ljubljenog oca vratiti iz mrtvih.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

26,90 KM .

Podaci

Autor Gabriela Houston
Izdavač ZNANJE d.o.o.
Godina 2023
Uvez tvrdi
Broj stranica 268
Format 15x21,5 cm
ISBN 9789533607283
Jezik Hrvatski

Više informacija

Mara, unuka boga zimskih vjetrova, kreće sa svojim najboljim prijateljem Tornivom, dječakom-medvjedom, na epsko putovanje kojim prkosi bogovima želeći svog ljubljenog oca vratiti iz mrtvih.

Cjenkat će se s čuvarima šume, oslobađati božice od vradžbina, ploviti olujnim morima u brodu od zlata i umaknuti loncu podle Babe Latingorke.

Ali neustrašivi dvojac ni ne sluti kakve je mračne sile uzburkao, jer svijet je pun tame i morat će biti domišljati ako misle preživjeti...

"Gabriela Houston svoju je fascinaciju slavenskom mitologijom, čarobnim i čudesnim bićima, pretočila u uzbudljiv roman prožet dječjom znatiželjom i smionošću u otkrivanju novih i nepoznatih svjetova." Library Journal

"Uvjerljivo pripovijedanje, zapanjujuće živopisan krajolik i duboke emocije." Jake Hope

Gabriela Houston britanska je spisateljica za djecu i mlade. Rođena je u Poljskoj i odrasla okružena knjigama u obitelji koja je njegovala ljubav prema lijepoj književnosti. I u školi je često boravila u knjižnici, osjećajući se istinski svojom u društvu omiljenih likova iz dječjih pustolovnih romana. Upravo ju je strast prema pisanoj riječi odvela u Englesku gdje je završila studij književnosti na Sveučilištu u Londonu. Nakon nekoliko godina rada u izdavaštvu objavila je debitantski roman za mlade The Second Bell, a očaranost slavenskom mitologijom i fantastikom posebno je došla do izražaja u romanu Dijete vjetra, uzbudljivoj i toploj priči o neustrašivoj djevojčici Mari koja se s prijateljem Tornivom upušta u pustolovinu života.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: