KRONIKE IZ NARNIJE - Lav, Vještica i ormar Prikaži uvećano

KRONIKE IZ NARNIJE - Lav, Vještica i ormar

C. S. Lewis

Golden marketing

9789532120920

Novi proizvod

“Lav, vještica i ormar” najpoznatija je knjiga C.S. Lewisa, napisana 1950. godine. Radnja ovog romana započinje u vrijeme 2. svjetskog rata, a nastavlja se u nepoznatom vremenu čarobne zemlje Narnije, nazvane po talijanskom gradu Narni.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

30,20 KM .

Podaci

Autor C. S. Lewis
Izdavač Golden marketing
Godina 2002
Uvez tvrdi
Broj stranica 175
Format 21.0 x 14.0 cm
ISBN 9789532120920
Jezik Hrvatski

Više informacija

“Lav, vještica i ormar” najpoznatija je knjiga C.S. Lewisa, napisana 1950. godine. Ovaj roman dio je serije od sedam romana i iako je prvi objavljeni roman, po preporuci samog autora čita se kao drugi po redu. Prethodi mu knjiga “Čarobnjakov nećak”, napisana 1955. godine.

Radnja ovog romana započinje u vrijeme 2. svjetskog rata, a nastavlja se u nepoznatom vremenu čarobne zemlje Narnije, nazvane po talijanskom gradu Narni.

U Narniji vlada lav Aslan. On je potpuno personificirana životinja, sa svim ljudskim, ali i junačkim osobinama. Osim toga, Aslan ima osobine Isusa Krista, koji se u Bibliji naziva Lavom iz plemena Judina. Taj je lik namjerno prikazan s jakom kršćanskom simbolikom, koja se provlači kroz cijelu seriju knjiga. Autor na nekoliko mjesta posve očito ubacuje tu simboliku, ne samo u radnji romana, već i u samoj pouci, što su mu neki drugi autori zamjerali.

Osim kršćanskim simbolima, autor se poslužio grčkom i rimskom mitologijom, te motivima iz engleskih i irskih bajki kako bi stvorio jedan poseban i magičan svijet u kojem su se našli glavni junaci.

Ovaj roman pisan je za djecu, ali je zbog svog sadržaja i konstrukcije jako zanimljiv i odraslima.

Posvećen je piščevu kumčetu Lucy, po kojoj je nazvao jednu od glavnih likova romana i to onu najplemenitija srca.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: