OLIVE KITTERIDGE Prikaži uvećano

OLIVE KITTERIDGE

Elizabeth Strout

Profil Knjiga

9789533137766

Novi proizvod

PULITZEROM NAGRAĐENO REMEK-DJELO KOJE JE OSVOJILO ČITATELJE DILJEM SVIJETA.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

30,00 KM .

Podaci

Autor Elizabeth Strout
Izdavač Profil Knjiga
Godina 2020
Uvez meki
Broj stranica 256
Format 23x15 cm
ISBN 9789533137766
Jezik Hrvatski

Više informacija

U Crosbyju, obalnom gradiću u državi Maine, u životu umirovljene učiteljice Olive Kitteridge i ljudi koji je okružuju događa se sve ono što živote čini tako lijepima i tako strašnima. Zajedljiva, ironična, istodobno nemilosrdno iskrena i duboko empatična Olive primjećuje promjene i užasava ih se, ali ih ponekad i ne prepoznaje… Svi oni nose se sa svojim životima, a u njihovim sudbinama zrcali se i mikrosvemir malograđanskog života, od tračeva i uskogrudnosti preko svakodnevnih tragedija do velikih emocija: želje, očaja, ljubomore, nade i – ljubavi.

Elizabeth Strout izgradila je roman Olive Kitteridge kao niz priča povezanih nezaboravnim likom: živopisnom, nadasve kompliciranom Olive.

Po ovom djelu snimljena je i nagrađivana serija u produkciji HBO-a u kojoj glume Frances McDormand, Richard Jenkins i Bill Murray.

Svijetu junakinje koja joj je donijela svjetsku slavu Elizabeth Strout vratila se u jednako sjajnom romanu Olive, iznova.

“Tijekom čitanja ‘Olive Kitteridge’ počesto ćete morati zastati kako biste mogli procesuirati snagu i tugu onoga što ste pročitali… Prekrasna knjiga.”
The Boston Globe

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: