MALI MUŠKARCI Prikaži uvećano

MALI MUŠKARCI

Louisa May Alcott

IRIS ILLYRICA

9789538169311

Novi proizvod

Male žene, bezvremenski klasik američke spisateljice Louise May Alcott iz 1868. godine, svoj je nastavak dobio u romanu Mali muškarci, prvi put objavljenom 1871. godine.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

42,80 KM .

Podaci

Autor Louisa May Alcott
Izdavač Iris Illyrica
Godina 2020
Uvez tvrdi
Broj stranica 280
Format 16x23 cm
ISBN 9789538169311
Jezik Hrvatski

Više informacija

Male žene, bezvremenski klasik američke spisateljice Louise May Alcott iz 1868. godine, svoj je nastavak dobio u romanu Mali muškarci, prvi put objavljenom 1871. godine.

Malim ženama čitatelji upoznaju Jo, borbenu i neustrašivu, ali i iskrenu i dobrodušnu djevojku, koja raste i razvija se u čestitu i odgovornu mladu ženu pod budnim okom svoje majke i u društvu triju sestara: Meg, Amy i Beth.

Sada odrasla Jo udana je za profesora Bhaera, a imanje koje je naslijedila od svoje pokojne strine March pretvorila je u školu za dječake – Plumfield. Roman prati šest mjeseci života učenika Plumfielda, njihove nestašluke, male i velike borbe i moralne dvojbe u kojima im razborito i predano pomažu gospođa Jo i njezin suprug.

U vedrom i prpošnom ozračju autorica je pažljivo oblikovala srčane male ljude, koji jednako uspješno kao i odrasli savladavaju svoje mane i bore se sa svakodnevnim slabostima. Čitatelje će zabaviti brojne nevolje i avanture u koje upadaju dječaci, razgalit će ih trenuci u kojima shvaćaju svoje propuste i nježno, iako ponekad pomalo bolno, iz trenutka u trenutak odrastaju. Divljenja je vrijedna i škola koju je stvorila Jo, posve drugačiju od onih na koje smo navikli. Svi dječaci imaju svoje vrtove, svoje kućne ljubimce, dopuštene su čak i borbe jastucima, a njihova se istraživačka i razigrana priroda potiče na inovativne načine.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: