ROB Prikaži uvećano

ROB

Isaac Bashevis Singer

Mozaik knjiga

9789531421003

Novi proizvod

ROB je kultni ljubavni roman i remek-djelo slavnog pisca i nobelovca Isaaca Bashevisa Singera.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

27,90 KM .

Podaci

Autor Issac Bashevis
Izdavač Mozaik knjiga
Godina 2017
Uvez meki
Broj stranica 220
Format 14x20 cm
ISBN 9789531421003
Jezik Hrvatski

Više informacija

ROB je kultni ljubavni roman i remek-djelo slavnog pisca i nobelovca Isaaca Bashevisa Singera.

Jakov je rob zaljubljen u kćer svojega gospodara. Kad mu ona uzvrati ljubav, njihova će veza postati zabranjenom budući da je on Židov, a ona kršćanka, budući da je on rob, a ona gospodarica. Kad Jakova otkupe iz ropstva, sloboda bez Vande neće mu mnogo značiti. Vratit će se po nju i skupa će otići živjeti u jednu židovsku zajednicu iako Jakov zna da će njegov narod vrlo teško prihvatiti osobu druge vjere.

“Uostalom, sve što Bog čini služi nekom dobru. Ta mu je istina bivala sve jasnija što je bivao stariji. Jedno je oko bdjelo nad njim, jedna ga je ruka vodila, svaki je grijeh imao svoj smisao. Čak se ni Sabbatai Sevi nije pojavio uzalud. Ponekad lažni trudovi prethode pravima. Putujući kroz turske pokrajine od Svete Zemlje do Poljske, spoznao je stvari koje prije nije shvaćao. Svaki naraštaj ima svoja zabludjela plemena. Ima ih koji se uvijek žele vratiti u Egipat. Uvijek ima uplašenih uhoda, Samsona, Abimeleka, Jitra, Ruta. Lišće otpada s drveća, ali grane ostaju; deblo i dalje ima svoje korijenje. Izraelova zabludjela djeca žive po svim zemljama. U svakoj zajednici ima pojedinaca koji se drže po strani. Ljudi cvjetaju i venu kao biljke. Nebo piše povjesnicu i samo ono zna istinu. Na kraju je svaki čovjek odgovoran samo za sebe.”

Ovaj veliki ljubavni roman već je odavno rado čitano štivo i klasično djelo svjetske književnosti. Roman je na hrvatski jezik preveo Zlatko Crnković

30 drugih knjiga iz iste kategorije: