DJETINJSTVO KASPARA HAUSERA Prikaži uvećano

DJETINJSTVO KASPARA HAUSERA

Bogdan-Alexandru Stănescu

Fraktura d.o.o.

9789533582412

Novi proizvod

"Djetinjstvo Kaspara Hausera" prvi je roman jednog od najtalentiranijih mlađih rumunjskih pisaca, Bogdan-Alexandrua Stănescua. Napisan sa strašću, ali i promišljeno, tako da i gorke pilule postaju barem malo slađe, ovaj bildungsroman sastavljen od 12 priča sjajno prikazuje tranziciju rumunjskog društva i transformaciju generacije izgubljene u toj tranziciji.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

45,90 KM .

Podaci

Autor Bogdan-Alexandru Stănescu
Izdavač Fraktura d.o.o.
Godina 2020
Uvez tvrdi
Broj stranica 170
Format 14.5 x 21.5 cm
ISBN 9789533582412
Jezik Hrvatski

Više informacija

Kaspar Hauser, divlje dijete s početka 19. stoljeća, u rumunjskoj je inačici Bobica, dječak koji u posljednjim godinama komunizma odrasta na ulicama Bukurešta. Uz nesređenu obiteljsku situaciju, prilično nasilnu okolinu i homoseksualnu epizodu zbog koje ga izbacuju iz škole, njegov je put prema zrelosti pun neizvjesnosti. No i kad prijeđe dvadesetu, izazovi modernog društva neprilagođenom mladiću postavljaju brojne zamke. Stoga i svoj uspjeh, baš kao i probleme utapa na jedini način koji je naučio još u ranoj mladosti, od Tateka…
Djetinjstvo Kaspara Hausera prvi je roman jednog od najtalentiranijih mlađih rumunjskih pisaca, Bogdan-Alexandrua Stănescua. Napisan sa strašću, ali i promišljeno, tako da i gorke pilule postaju barem malo slađe, ovaj bildungsroman sastavljen od 12 priča sjajno prikazuje tranziciju rumunjskog društva i transformaciju generacije izgubljene u toj tranziciji.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: