BBC MICRO:BIT - Službeni priručnik Prikaži uvećano

BBC MICRO:BIT - Službeni priručnik

Gareth Halfacree

Dobar plan d.o.o.

9789537398606

Novi proizvod

BBC micro:bit je mali elektronički uređaj u središtu razvojne platforme namijenjene obrazovanju. Projekt je pokrenuo britanski BBC u suradnji s velikim tehnološkim tvrtkama, zajednicama korisnika i obrazovnim ustanovama kako bi se djeci pružio zabavan, jednostavan i jeftin način da razvijaju „digitalne vještine“.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

57,50 KM .

Podaci

Autor Gareth Halfacree
Izdavač Dobar plan
Godina 2018
Uvez meki
Broj stranica 294
Format 17.0 × 24.0 cm
ISBN 9789537398606
Jezik Hrvatski

Više informacija

Knjiga vodi čitatelja od upoznavanja micro:bita kroz jednostavne primjere pisane u PXT blokovskom programskom jeziku i Pythonu sve do naprednijih projekata i spajanja dodatnih komponenti na micro:bit. Autor knjige - Gareth Halfacree autor je i „Raspberry Pi User Guide“ i stručnjak za obrazovna i ugrađena mikroračunala. Istaknuti je novinar i autor, a ima i bogato iskustvo u nastavi informatike.

BBC micro:bit je mali elektronički uređaj u središtu razvojne platforme namijenjene obrazovanju. Projekt je pokrenuo britanski BBC u suradnji s velikim tehnološkim tvrtkama, zajednicama korisnika i obrazovnim ustanovama kako bi se djeci pružio zabavan, jednostavan i jeftin način da razvijaju „digitalne vještine“. Uz pomoć uređaja, djeca, ali i odrasli, mogu učiti osnove programiranja dok se zabavljaju gradeći virtualne ljubimce, programirajući igre i još mnogo toga. Knjigu je napisao Gareth Halfacree, autor bestselera iz područja tehnologije, a fondacija Micro:bit Foundation preporučila ju je kao službeni priručnik. BBC micro:bit službeni priručnik sadrži sve što morate znati kako biste počeli koristiti uređaj. Naučit ćete mnogo toga – od prvih koraka u radu s uređajem, do programiranja igara, a saznat ćete i kako proširiti njegove mogućnosti povezivanjem dodataka. Obrađene teme obuhvaćaju: pripremu uređaja za rad, pisanje programa u jezicima JavaScript Blocks, JavaScript i Python, rad sa senzorima ugrađenim u uređaj, povezivanje s uređajem Raspberry Pi i proširivanje mogućnosti, razvoj vlastitih sklopova i hardvera. BBC micro:bit službeni priručnik cjelovit je resurs pomoću kojeg ćete naučiti sve tajne uređaja BBC micro:bit. Bez obzira na to jeste li početnik ili ste već stekli određeno iskustvo, ova knjiga pomoći će vam da iskoristite sve mogućnosti uređaja BBC micro:bit.

Također pogledajte

20 drugih knjiga iz iste kategorije: