METRIKE MARKETINGA Prikaži uvećano

METRIKE MARKETINGA

P. W. Farris, N. T. Bendle, P. E. Pfefier, D. J. Reibstein

MATE d.o.o.

9789958063060

Novi proizvod

KONAČNI VODIČ ZA MJERENJE MARKETINŠKE UČINKOVITOSTI

Metrike marketinga, drugo izdanje, sveobuhvatni je vodič kroz najvažnije marketinške metrike današnjice. U ovom temeljitom i značajno proširenom izdanju, četiri vodeća marketinška istraživača pokazuju točno kako treba odabrati prave metrike za svaki izazov.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

97,00 KM .

Podaci

Autor P. W. Farris, N. T. Bendle, P. E. Pfefier, D. J. Reibstein
Izdavač MATE d.o.o.
Godina 2014
Uvez meki
Broj stranica 440
Format 15 x 22 cm
ISBN 9789958063060
Jezik Hrvatski

Više informacija

KONAČNI VODIČ ZA MJERENJE MARKETINŠKE UČINKOVITOSTI

Metrike marketinga, drugo izdanje, sveobuhvatni je vodič kroz najvažnije marketinške metrike današnjice. U ovom temeljitom i značajno proširenom izdanju, četiri vodeća marketinška istraživača pokazuju točno kako treba odabrati prave metrike za svaki izazov.

Autori nam pokazuju kako koristiti marketinške nadzorne ploče u svrhu uvida u tržišnu dinamiku iz različitih gledišta, uz maksimalnu točnost, i „triangulaciju” podataka i informacija, da bi se dobila optimalna rješenja. Otkrit ćete metrike velike vrijednosti za gotovo svaki aspekt marketinga: promotivnu strategiju, oglašavanje, i distribuciju; percepciju kupaca, tržišni udjel; snagu konkurenata; maržu i određivanje cijena; proizvode i portfelje; profitabilnost poslovanja s klijentima; prodajno osoblje i kanale; i mnogo čega drugog.

Ova nagrađivana knjiga će vam pokazati kako možete primijeniti ispravne metrike na sva svoja ulaganja u marketing, kako da dobijete precizne odgovore i iskoristite ih kako biste sustavno poboljšali svoj ROI.

Pronaći ćete praktične, ažurirane tehnike mjerenja svega od kapitala marke do društvenih medija, marketinškog udjela i angažmana na webu. Za svaku metriku, autori nude pozitivnu i negativnu stranu, te kompromise među raznim mogućnostima – i na taj vam način pomažu da shvatite što te brojke doista znače. Naučit ćete kako oblikovati i tumačiti marketinšku nadzornu ploču u svrhu otkrivanja nadolazećih prilika i rizika te kako da koristite moćne nove tehnike modeliranja u svrhu optimizacije svake odluke koju donesete. U ovom drugom izdanju autori su proširili svoj tretman društvenog marketinga, metrika weba i kapitala marke. Oni će također čitateljima pružiti uvid u nove sustave za ustrojavanje marketinških metrika u modele i nadzorne ploče koje prevode brojke u rukovoditeljsku pronicavost.

Kratki sadržaj:

Uvod
Udjel u srcima, umovima i tržištima
Marže i dobiti
Upravljanje proizvodom i portfeljem
Profitabilnost poslovanja s kupcem
Prodajno osoblje i upravljanje prodajnim kanalom
Strategija određivanja cijena 
Promotivna ponuda
Oglašavanje u medijima i web-metrike
Marketing i financije
Rendgenski snimak marketinških metrika
Sustav metrika

P. W. Farris je nositelj profesure Landmark Communications i profesor marketinga na Diplomskoj poslovnoj školi Darden Sveučilišta u Virginiji, na kojoj je predavao od 1980. godine. Istraživanje profesora Farrisa je za rezultat imalo nagrađivane članke o maloprodajnoj moći i mjerenju učinaka oglašavanja. Objavio je niz marketinških članaka u publikacijama kao što su Harvard Business Review, Journal of Marketing, Journal of Retailing, i Marketing Science. Klijenti Farrisovih konzultantskih usluga sežu od Proctera & Gamblea do Applea i IBM-a.

N. T. Bendle za sobom ima više od desetljeća iskustva u marketinškom upravljanju i savjetovanju, posebice u svom radu u mjerenju marketinških kampanja kao direktor financija za vladaćuju Laburističku stranku Velike Britanije. Doktorski je kandidat u marketinškom odsjeku Škole managementa Carlson, na Sveučilištu u Minnesoti, a pridružit će se i nastavnom kadru Poslovne škole Richard Ivey, na Sveučilištu u Zapadnom Ontariju, u ljeto 2010. godine.

P. E. Pfefier je profesor Poslovne administracije i nositelj Profesure Richard S. Reynolds na Poslovnoj školi Darden, Sveučilišta u Virginiji. Ondje podučava predmete iz marketinga i kvantitativne analize unutar Dardenovih programa za MBA i poslovne rukovoditelje te istražuje interaktivni marketing, modeliranje odluka, ekonomski odabir, upravljanje prinosima, i prostorno-vremensko modeliranje.

D. J. Reibstein je nositelj profesure William Stewart Woodside i profesor marketinga na Školi Wharton Sveučilišta u Pennsylvaniji. Njegova područja istraživanja uključuju metrike marketinga, konkurentne marketinške strategije, segmentaciju tržišta, raznolikost proizvoda i kapital marke.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: