RJEŠAVANJE SUKOBA Prikaži uvećano

RJEŠAVANJE SUKOBA

Daniel Dana

MATE d.o.o.

9789958063015

Novi proizvod

 MEDIJACIJSKI ALATI U SVAKODNEVNIM POSLOVNIM SITUACIJAMA

SAVJETI ZA MENADŽERE POMOĆU KOJIH ĆE MOĆI PREPOZNATI, SPRIJEČITI I RIJEŠITI SUKOBE – U DANAŠNJEM STRESNOM POSLOVNOM OKRUŽENJU

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

37,00 KM .

Podaci

Autor Daniel Dana
Izdavač MATE d.o.o.
Godina 2014
Uvez meki
Broj stranica 192
Format 15 x 22 cm
ISBN 9789958063015
Jezik Hrvatski

Više informacija

MEDIJACIJSKI ALATI U SVAKODNEVNIM POSLOVNIM SITUACIJAMA

SAVJETI ZA MENADŽERE POMOĆU KOJIH ĆE MOĆI PREPOZNATI, SPRIJEČITI I RIJEŠITI SUKOBE – U DANAŠNJEM STRESNOM POSLOVNOM OKRUŽENJU

Radna mjesta se mijenjanju. Kako međuljudska pravila ponašanja postaju sve labavija, a rokovi za izvršenje zadataka sve su kraći, rješavanje sukoba postaje sve važnije pitanje strateškog menadžmenta. Rješavanje sukoba će vam pomoći u stjecanju specifičnih medijacijskih vještina i menadžerskih alata za uspješno sprečavanje i rješavanje, kao i upravljanje poslovnim sukobima. Prije nego što manji okršaji prerastu u otvorene ratove, prvo pročitajte ovu praktičnu knjigu koja je orijentirana na pronalaženje rješenja, da biste naučili:

  • četiri primarna zadatka preventivne medijacije – i dva alata koja možete koristiti za njihovo obavljanje
  • praktične alate za medijaciju sukoba između drugih pojedinaca – kao i za rješavanje sukoba između sebe i druge osobe
  • tehnike pomoću kojih možete definirati sukobe kao situacije iz kojih svaka strana može izvući korist – umjesto situacije u kojoj će jedna strana pobijediti, a druga izgubiti.

 

Organizacije koje prepoznaju činjenicu da postoji potreba za strateškim upravljanjem unutrašnjim sukobima bit će jedan korak ispred na iznimno kompetitivnom tržištu sutrašnjice. Dopustite Rješavanju sukoba da vam pruži najnovije informacije i procedure kojima možete provesti medijaciju ili pak u potpunosti spriječiti sukob – istovremeno gajeći timski duh – na radnom mjestu.

Kratki sadržaj:

Što je sukob
Što ako postoji sukob
Kako riješiti sukoba
Kako riješiti sukob između drugih ljudi
Kako riješiti sukob između sebe i druge osobe
Kako riješiti sukob između timova
Kako neprestano posredovati za sprečavanje sukoba
Strateško upravljanje organizacijskim sukobom

D. Dana je pionir na području medijacije. Gurnuo je granice ovog područja na novi teritorij kroz svoju definiciju medijacije kao alata samopomoći, kao i profesionalne usluge. Dan proučava i primjenjuje rješavanje sukoba još od ranih 70-ih godina prošlog stoljeća. Kao diplomski student terapijske psihologije naučio je facilitativni pristup terapiji obiteljskih sustava. Među svojim kolegama terapijskim pripravnicima bio je osoba kojoj su često odlazili da bi riješili bračne sukobe. Njegova doktorska disertacija bila je na temu sukoba na radnom mjestu.

Ideja je serije knjiga Briefcase Series dati vam praktične infor­macije, napisane u neformalnom, prijateljskom tonu. Poglavlja su kratka, bave se taktičkim pitanjima i koriste pregršt primje­ra. Također, sadržavaju razne kućice koje će vam dati različitevrste specifičnih informacija.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: