filozofija

filozofska pitanja, klasična i suvremena filozofija

filozofija Ima 280 stavki.

po stranici
Prikazuje 241 - 252 of 280 stavki
  • Brzi pregled
    26,70 KM Na skladištu

    Premda dobar filozofski argument nesretnim slijedom okolnosti može u načelu imati loše političke posljedice, to nije uobičajeno. Na duge staze, malo je vjerojatno da će filozofska konfuzija ponuditi sigurnu osnovu za čvrste političke vrijednosti. Umjesto toga ona otvara suviše prostora za oportunističke interpretacije koje na mnoge načine mogu služiti...

    26,70 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    38,30 KM Na skladištu

    Što je filozofija? nije pisana kao povijest filozofije i ne opisuje njen razvoj od antike do danas, ali sadrži elemente povijesti filozofije. Ona nije uvod u opću filozofiju jer takva bi knjiga morala sadržavati detaljna objašnjenja različitih filozofskih disciplina kao što su metafizika, epistemologija, etika, estetika i logika.

    38,30 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    29,25 KM Na skladištu

    Što je zapravo laž, pita se Lars Svendsen, zašto lažemo prijateljima i zašto političari lažu nama? Koja je razlika između laži i sličnih fenomena, poput istiništavnosti i muljanja? Što je etika laži i kako živjeti u društvu u kojem se laže?

    29,25 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    38,50 KM Na skladištu

    Je li moguće da su Grci, ti mudri preci koji su nas naučili logički razmišljati, vjerovali u titane, kiklope i junake kojima obiluje njihova mitologija? Za pretpostaviti je da su mislili kako je Minotaur pjesnička izmišljotina, no jesu li, slijedom toga, sumnjali u postojanje Tezeja?

    38,50 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    32,30 KM Na skladištu

    Čini se da nema filozofa, slobodnog duha ili samo čovjeka koji u dvadeset prvom stoljeću još uvijek misli, a na kojega Friedrich Nietzsche nije utjecao svojom mišlju. Mi, ničeanci ovoga stoljeća – Nietzscheu „preksutrašnji“ – ponekad se činimo postničeancima kad svojim mislima započnemo eksperimentirati.

    32,30 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    38,50 KM Na skladištu

    Možemo li bez religije? Ima li etike tamo gdje nema Boga? Može li postojati „ateistička duhovnost“? U ovoj snažnoj knjizi, francuski filozof i međunarodno priznati autor bestselera André Comte-Sponville predstavlja filozofsko istraživanje ateizma kojim dolazi do zapanjujućih zaključaka. 

    38,50 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    33,90 KM Rasprodano

    U izdanju TIM pressa objavljena je knjiga A što ako vrijeme ne postoji? autora Carla Rovellija, znanstvenika i strastvenog zagovornika rješavanja izuezetnog fenomena, pomirenja dviju kraljica teorije fizike: opće teorije relativnosti i kvantne fizike.

    33,90 KM
    Dodaj u košaricu Više
    Rasprodano
  • Brzi pregled
    29,30 KM Na skladištu

    U Nematerijalnom radu francuski socijalni filozof André Gorz iznosi, u svom fino ugođenom i polemičkom stilu, kako se gospodarski bum, koji se u devedesetima ubrzao da bi se 2008. spektakularno survao, temeljio uglavnom na nematerijalnoj potrošnji simbola i ideja, dok je kapitalizam pokušavao prevladati krizu formalno industrijskog režima, bacajući se u...

    29,30 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    21,50 KM Na skladištu

    Knjiga Moda autora Larsa Svendsena počinje s istraživanjem svih mogućih značenja koja su obuhvaćena riječju "moda", gdje Svendsen proučava njeno mjesto u umjetnosti, politici i povijesti. U konačnici, međutim, on se fokusira na pojam na koji se najčešće misli: odjeću. 

    21,50 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    29,30 KM Na skladištu

    Knjiga Životinje pred sudom pruža fascinantan uvid u prohujalo doba, baveći se važnim društvenim problemima i vjerskim pitanjima koja jednako relevantna ostaju danas, poput prava životinja i smrtne kazne. Zajedljiv autorov stav prema fenomenu suđenja životinjama samo pojačava osebujnu narav djela i čini ga uistinu intrigantnim štivom.

    29,30 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    35,40 KM Na skladištu

    Ideja napretka vodila je naša očekivanja i djelovanja više od dva stoljeća. S prosvjetiteljstvom smo počeli vjerovati da se stanje čovječanstva može radikalno poboljšati.

    35,40 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    41,60 KM Na skladištu

    Tekstovi u ovoj knjizi nose pečat posljednih godina dvadesetog stoljeća i potvrđuju lucidnost i naglašeni pesimizam velikoga antropologa.

    41,60 KM
    Na skladištu
Prikazuje 241 - 252 of 280 stavki