Nakladnici

Autori

Popis djela po autoru Ante Vučković

Ante Vučković rođen je 1958. godine u Sinju, član je franjevačke Provincije Presvetog Otkupitelja – Split. Sjemenište i klasičnu gimnaziju pohađao je u Sinju. Teologiju je završio u Makarskoj i Zagrebu....

Ante Vučković rođen je 1958. godine u Sinju, član je franjevačke Provincije Presvetog Otkupitelja – Split. Sjemenište i klasičnu gimnaziju pohađao je u Sinju. Teologiju je završio u Makarskoj i Zagrebu.


Za svećenika je zaređen 1983. Specijalizirao je filozofiju u Münichenu i Rimu s posebnim naglaskom na suvremenu filozofiju. Predavao je filozofiju u Rimu, na Papinskom učilištu Antonianum i na Franjevačkoj teologiji u Makarskoj. Profesor je filozofije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu, čiji je bio i dekan, a trenutno obnaša dužnost prodekana za znanost.


U vrijeme rata i poslije njega posebno se bavi pitanjima pomirenja i opraštanja u okviru Franjevačkog instituta za kulturu mira u Splitu.


Sudionik je mnogih simpozija, suautor zbornika na temu pomirenja i praštanja. Zapažen je voditelj duhovnih vježbi i pisac s temama iz kršćanske duhovnosti.


Osim članaka po raznim časopisima i novinama objavio je i knjige: Dimenzija slušanja kod M. Heideggera (1993.), Riječju probuđeni (2003.), Dah sile Božje (2005.), Putovi i stramputice praštanja (2006.), Imena i riječi (2009.), Vrtlog grijeha (2014.).

Više
Prikazuje 1 - 2 of 2 stavki
Prikazuje 1 - 2 of 2 stavki