KOLAJNA OD ŠUTNJE Prikaži uvećano

KOLAJNA OD ŠUTNJE

Ante Vučković

Salesiana

9789532051896

Novi proizvod

Kolajna od šutnje je nova zbirka pjesama poznatog svećenika Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Ante Vučkovića....

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

38,50 KM .

Podaci

Autor Ante Vučković
Izdavač Salesiana
Godina 2019
Uvez meki
Broj stranica 159
ISBN 978-953-205-189-6
Jezik Hrvatski

Više informacija

Kolajna od šutnje je nova zbirka pjesama poznatog svećenika Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Ante Vučkovića.

Fra Antin poetski stil često je na granici između nadahnute propovijedi, poetskoga eseja, molitve i pjesme. Fra Ante istodobno filozofski analizira, teološki deducira i sintetizira, ljudski se ispovijeda, a pjesnički meditativno uranja u iskaz, tekst, sliku, proizvodeći nova značenja, smislove i pouke. U ovoj knjizi svakom se slikom i riječju oduševljava i uzvraća darom oduševljavanja, pritom ne prikrivajući umišljenu duhovnu dominantnost ili pak pjesničku umišljenost. Fra Ante kroz ove pjesme polazi od čvrsta temelja, od Krista, od njegove Riječi, zalazi među iste kao što je sam, gladne i žedne, među one što padaju; daje im ono što je najprimjerenije - sebe, svoju ispovjednu iskrenost, svoje mane, propuste, da se u njemu prepoznaju.

Ova ujevićevska Kolajna od šutnje kao jeka kolajne od Riječi, spletena je od zrnaca naizmjence nevidljivoga i vidljivoga, ljudskoga i Božjega: ljubavi, ljepote, nadahnuća, dobrote, vjere, mjere, meditacije, molitve, govora i šutnje.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: