RJEŠENJE JE U MIKROBIOMU Prikaži uvećano

RJEŠENJE JE U MIKROBIOMU

Robynne Chutkan

TELEDISK

9789537903244

Novi proizvod

Radikalan, nov način iscjeljivanja tijela iznutra prema van.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

42,50 KM .

Podaci

Autor Robynne Chutkan
Izdavač Teledisk d.o.o.
Godina 2016
Uvez meki
Broj stranica 284
Format 15x23 cm
ISBN 978-953-7903-24-4
Jezik Hrvatski

Više informacija

Radikalan, nov način iscjeljivanja tijela iznutra prema van.

MIKROBIOM – kolektivni naziv za bilijune bakterija koje žive u našem probavnom traktu – vruća je tema vijesti iz medicine danas. Ali što ova prijelomna istraživanja doista znače za naše svakodnevno zdravlje? Objedinjujući najnovija otkrića, dr. Robynne Chutkan, vrhunska gastroenterologinja, objašnjava kako standardna zapadna prehrana i naš superhigijenski način života izgladnjuju naš mikrobiom, iscrpljujući dobre bakterije koje su ključne za održavanje zdravlja, a potičući bujanje baš onih loših vrsta bakterija. Rezultirajuća neravnoteža čini nas ranjivima na mnoštvo autoimunih i kroničnih zdravstvenih poremećaja.

Ali, kao što objašnjava dr. Chutkan, učinjenu štetu možemo popraviti učinkovitim promjenama u načinu života i prehrane. Tisućama pacijenata koji su patili od poremećenog stanja mikrobioma dr. Chutkan je pomogla svojim planom „Živi prljavo, jedi čisto”, osmišljenim kako bi se neutralizirali štetni medikamenti i hrana, nadomjestile dobre bakterije koje su bile uništene i obnovilo zdravlje. Ona ovdje iznosi svoj moćni program kako bi čitateljima sa svih strana svijeta pomogla da se oporave i izliječe. Uz praktične savjete iznesene u knjizi koje čitatelji mogu svakodnevno primjenjivati knjiga Rješenje je u mikrobiomu nudi:

• Pregled „današnjih blokatora mikroba” koji lišavaju naše tijelo njegovih prirodnih sustava zaštite

• Recepte za slasna, okrepljujuća jela koja uistinu potiču rast dobrih bakterija

• Popis važnih pitanja koja trebate postaviti svojem liječniku ako vam je prepisan neki antibiotik, i savjet o načinu zaštite vašeg probavnog trakta tijekom ovakve metode liječenja

• Vodič za odabir pravih probiotika i suplemenata

• Bitne informacije o tome kako spriječiti i oporaviti se od kroničnih poremećaja poput ekcema, sindroma kroničnog umora, Chronove bolesti, kolitisa, IBS-a (sindroma iritabilnog crijeva) i drugih bolesti

• Uvod u transplantiranje fecesa, sljedeće stepenice u slučaju teže poremećenog mikrobioma

Ovo je prva knjiga koja nudi praktičan, djelotvoran način obnove i optimiziranja presudno važnog eko-sustava u našoj utrobi. Već danas počnite „živjeti prljavo i jesti čisto” kako biste spriječili bolesti i kročili na put izvrsnog zdravlja koje će vas dugotrajno služiti.

15 drugih knjiga iz iste kategorije: