RJEČNIK HRVATSKOGA ŽARGONA Prikaži uvećano

RJEČNIK HRVATSKOGA ŽARGONA

Tomislav Sabljak

Profil Knjiga

9789533132723

Novi proizvod

Osjetite šarm, slobodu i simpatičnu samoživost govora koji se svojom raširenosti, dinamičnosti i zaigranom silovitosti snažno suprotstavlja normama književnoga jezika rušeći njegove okvire!

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

90,80 KM .

Podaci

Autor Tomislav Sabljak
Izdavač Profil Knjiga
Godina 2013
Uvez tvrdi
Broj stranica 655
Format 24x15,5 cm
ISBN 9789533132723
Jezik Hrvatski

Više informacija

Nakon zapaženoga i uspješnog prvog i drugog izdanja šatrovačkoga govora, odnosno hrvatskoga žargona, dr. sc. Tomislav Sabljak nastavlja upućivati na nezaustavljivu i snažnu ekspanziju ovoga idioma priređujući ovu knjigu.

Prošireno i izmijenjeno izdanje “Rječnika hrvatskoga žargona” proizlazi iz autorova višedesetljetnoga bilježenja raznovrsnih jezičnih promjena te prikupljanja novih riječi uličnoga i svakodnevnog govora različitih društvenih slojeva i skupina, koji uključuju i najaktualnije primjere. Na temelju stručnoga odabira i detaljne analize građe prikupljene u posljednjih deset godina usustavljeno je tako dodatnih pet tisuća natuknica kojima je rječnik obogaćen.

Djelo je korisno i potrebno svima koji o jeziku žele naučiti više i biti u trendu jer bilježi govor određenih društvenih grupa kojima specifičan način sporazumijevanja pomaže u odvajanju od standardnih jezičnih pravila.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: