HRVATSKI ENCIKLOPEDIJSKI RJEČNIK Prikaži uvećano

HRVATSKI ENCIKLOPEDIJSKI RJEČNIK

Skupina autora

Novi Liber d.o.o.

9789536045214

Novi proizvod

Jedinstveno bogatstvo podataka u jednoj knjizi: oko 140.000 osnovnih riječi i njihovih izvedenica, hrvatskih imena i prezimena, zemljopisnih i povijesnih pojmova i nazivlja. Oko 1.800 stranica enciklopedijskog formata 21x33 cm, posebno priređeni papir i prvorazredni uvez u tradicionalnoj opremi rječničkih izdanja Novoga Libera...

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

160,00 KM .

Podaci

Autor Skupina autora
Izdavač Novi Liber d.o.o.
Godina 2003
Uvez tvrdi
Broj stranica 1583
ISBN 953-6045-21-4
Jezik Hrvatski

Više informacija

PET PRIRUČNIKA U JEDNOM

Rječnik 
Enciklopedijski sistematizirane osnovne riječi s preciznim opisima značenja i njihove izvedenice, tvorbeni odnosi, frazemi, sinonimi, sintagme i primjeri o načinima primjene u književnom i živom govornom jeziku.

Etimologija 
Porijeklo hrvatskih riječi od njihovih praslavenskih i indoeuropskih korijena; porijeklo i izgovor stranih riječi koje su prihvaćene i upotrebljavaju se u hrvatskom jeziku.

Onomastika 
Hrvatska imena, prezimena i toponimi, njihovo jezično porijeklo, geografska rasprostranjenost, čestotnost pojavljivanja, gramatički oblici.

Gramatika 
Oblici riječi i njihove promjene u deklinaciji ili konjugaciji, položaj u hrvatskom jeziku, akcentuacija (štokavska i regionalna).

Leksikon 
Sve države svijeta, veći gradovi, hrvatski gradovi i naselja iznad 500 stanovnika i ostalo geografsko nazivlje s brojčanim podacima i jezičnim oblicima; povijesni događaji i pojmovi, značajne ličnosti iz opće i hrvatske povijesti, kulture, znanosti i javnoga života s izvornom i hrvatskom transkripcijom i akcentuacijom; osnovni pojmovi iz svih znanosti i područja ljudske djelatnosti; dodatak s izborom najvažnijih tekstova vezanih uz status hrvatskoga jezika kroz povijest.

Enciklopedijska sistematizacija: preglednost, jasnoća i preciznost, logična povezanost i bogatstvo višestrukih značenja

HRVATSKI ENCIKLOPEDIJSKI RJEČNIK - SINTEZA HRVATSKE LEKSIKOGRAFIJE

Jedinstveno bogatstvo podataka u jednoj knjizi: oko 140.000 osnovnih riječi i njihovih izvedenica, hrvatskih imena i prezimena, zemljopisnih i povijesnih pojmova i nazivlja. Oko 1.800 stranica enciklopedijskog formata 21x33 cm, posebno priređeni papir i prvorazredni uvez u tradicionalnoj opremi rječničkih izdanja Novoga Libera.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: