BILJEŽNICA ZA RAZUMIJEVANJE PRAVA I DRŽAVE Prikaži uvećano

BILJEŽNICA ZA RAZUMIJEVANJE PRAVA I DRŽAVE

Vanja-Ivan Savić

Naklada Slap

9789531919470

Novi proizvod

Priručnik sam nazvao 'Bilježnica'. Nekoliko je razloga za to. Prije svega htio sam napraviti nešto potpuno drugačije od svega što do sada postoji na pravnom studiju i pokušati s jednim novim pristupom u vremenu u kojem je najvažnije zadržati koncentraciju nad knjigom.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

45,30 KM .

Podaci

Autor Vanja-Ivan Savić
Izdavač Naklada Slap
Uvez tvrdi
Broj stranica 120
Format 17x24 cm
Jezik Hrvatski

Više informacija

Priručnik sam nazvao 'Bilježnica'. Nekoliko je razloga za to. Prije svega htio sam napraviti nešto potpuno drugačije od svega što do sada postoji na pravnom studiju i pokušati s jednim novim pristupom u vremenu u kojem je najvažnije zadržati koncentraciju nad knjigom. U poplavi društvenih mreža, mobitela, aplikacija i raznih uređaja koji stalno 'blinkaju' nije lako zadržati koncentraciju nad ozbiljnim studijem kao što pravo jest. Zato sam ovaj priručnik pisao onako kako studenti pišu skripta, ali pri tome pazio da se metodološki zadrži struktura koja je potrebna za znanstveno i stručno zaokruženje cjeline. Vjerujem da će način na koji je ovo pisano biti blizak studentima: kraća poglavlja gdje je god to bilo moguće, natuknice, podjele i ne nužno na isti način - ne uniformirano i ne "sterilno".
(iz Predgovora)

Pojednostavljivanje složenog uvijek nosi rizik od toga da preraste u reductio ad absurdum. Nije jednostavno, naime, uvijek pronaći pravu mjeru između simplifikacije i banalizacije. No, čini se da je autor tu pravu mjeru pronašao – materiju je krajnje pojednostavio, ali je nije lišio pravno- teorijske dimenzije zbog koje ona i jest to što jest – uvod u studij prava. Vrlo složenu materiju, čije je ne samo učenje već i svojevrsna internalizacija condicio sine qua non kasnijeg snalaženja u labirintima pravnih (sub)specijalnosti viših godina studija, autor je u gotovo pripovjedačkom obliku približio budućoj publici. Rad je lišen svih formalizama i nepotrebnih okvira. Ostaje dojam da kroz tekst „Bilježnice“ autor razgovara s polaznicima svojih predavanja. Rad ima obilježja svojevrsnih nastavničkih skripata, repetitorija, glosarija i kompendija. Na mene je ostavio vrlo pozitivan dojam, a uvjeren sam da će na njega tako reagirati i oni za koje je pisan, naši studenti, budući magistri prava.
(prof. dr. sc. Davor Derenčinović, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu)

16 drugih knjiga iz iste kategorije: