BIOLOGIJA I MORFOLOGIJA LJUDSKIH ZUBA Prikaži uvećano

BIOLOGIJA I MORFOLOGIJA LJUDSKIH ZUBA

Hrvoje Brkić, Jelena Dumančić, Marin Vodanović

Naklada Slap

9789531918039

Novi proizvod

Ovo djelo je suvremeno nastavno štivo, sadržajem i opsegom prikladno za savladavanje temeljnih spoznaja o morfologiji i biologiji zuba. Namijenjeno je studentima dentalne medicine, a odabirom gradiva može biti od koristi i studentima medicine, visokih zdravstvenih učilišta i drugih srodnih studija...

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

90,50 KM .

Podaci

Autor Hrvoje Brkić, Jelena Dumančić, Marin Vodanović
Izdavač Naklada Slap
Godina 2016
Uvez tvrdi
Broj stranica 264
ISBN 978-953-191-803-9
Jezik Hrvatski

Više informacija

Skup svih izloženih spoznaja temelj je razumijevanja svih specifičnosti cjelovite stomatološke struke. Ta znanja nam omogućuju da shvatimo razvojne procese koji su se zbivali u bližoj, ali i dalekoj prošlosti (antropologija, paleostomatologija), a kojih nam logičan slijed pojašnjava izgled zubala današnjeg čovjeka. Te spoznaje kao i sve osobitosti ljudskog zubala mogu koristiti u forenzičkim istraživanjima bitnim za rasvjetljavanje stradanja u ratovima, ali i u mirnodopskim uvjetima (sudska medicina i kriminalistika).

Djelo je rezultat dugogodišnjeg iskustva u nastavi i znanstvenom radu svih autora, temeljenom na brojnoj našoj i inozemnoj literaturi. Autori su uspjeli sažeto, ali vrlo iscrpno i instruktivno podastrijeti sva bitna teorijska i praktična znanja suvremene stomatološke struke, a mnoštvo znalački uvrštenih i raspoređenih ilustracija uvelike pridonosi razumijevanju teksta. Posebice je vrijedna, i u našoj udžbeničkoj literaturi još uvijek neuobičajena, vizualizacija najvažnijih potrebnih znanja dana na početku svakog poglavlja.

Ovo djelo je suvremeno nastavno štivo, sadržajem i opsegom prikladno za savladavanje temeljnih spoznaja o morfologiji i biologiji zuba. Namijenjeno je studentima dentalne medicine, a odabirom gradiva može biti od koristi i studentima medicine, visokih zdravstvenih učilišta i drugih srodnih studija.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: